Coma Vella - 2002

RÖDA VINER 14.5%
Sigva
Skapades 2007-03-18 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Mike
2007-11-06 8
Årgångar
2002
2004
Druvor: 30% Cabernet Sauvignon, 20% Garnacha Pais, 20% Carinena, 15% Garnacha Peluda, 10% Syrah och 5% Merlot.
Karaktär: Kraftigt, fruktigt vin med sötma. Inslag av björnbär, körsbär och choklad. Fyllig, tät, söt och fruktmättad, med rejäl tanninstruktur.
Passar till: Kött eller vilträtter med gräddsås eller rödvinssås, vitlök, svamp och färska örter.
Vininflikation: Grönskörd i juli. Handskörd på natten i september från de 6- 30 år gamla vinstockarna. Ytterligare selektering i presshuset. Maceration under 20 dagar varav vinet får jäsa de 7-10 första dagarna vid en temperatur mellan 27-30 grader. Detta skedde på rostfria ståltankar. Sedan lagrades vinet 12-14 månader på små, franska, 225 liters ekfat. Ekfaten var medelrostade, delvis nya och 1, samt 2 år gamla ekfat.
Vinmakare: Toni Coca och Pere Margalef
Producenthistorik: Mas d’en Gil:s 125 ha stora egendom ligger i Bellmunt del Priorat i området Priorat. Jordmånen är en mycket speciell typ av skiffer som heter Llocorella och ger vinerna en rik och komplex täthet med hög koncentration. Skörden, som sker för hand, börjar tidigt i september och håller på i cirka 20 dagar för att få full kontroll på att varje druva skördas då den är mogen. De flesta vinstockar är 60-70 år gamla, och första årgången som släpptes var 1998. I området odlas det för övrigt mycket mandel- och olivträd.
Området: Priorat är en komet på den spanska vinhimmelen. Tidigare var vinerna gammaldags och alkoholstarka, men sedan nittiotalet kännetecknas vinerna av kraft och rikedom och modern solmättad frukt. Detta har uppmärksammats med lovord i vinpressen och 1999 fick man rätt att använda den högsta kvalitetsklassen DOCa, vilket enbart Rioja och Priorat får använda.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 8616901 Beställning
Mike
2007-11-06 8

Liknande artiklar
Kommentarer