Druvor: 30% Cabernet Sauvignon, 20% Garnacha Pais, 20% Carinena, 15% Garnacha Peluda, 10% Syrah och 5% Merlot.
Karaktär: Kraftigt, fruktigt vin med sötma. Inslag av björnbär, körsbär och choklad. Fyllig, tät, söt och fruktmättad, med rejäl tanninstruktur.
Passar till: Kött eller vilträtter med gräddsås eller rödvinssås, vitlök, svamp och färska örter.
Vininflikation: Grönskörd i juli. Handskörd på natten i september från de 6- 30 år gamla vinstockarna. Ytterligare selektering i presshuset. Maceration under 20 dagar varav vinet får jäsa de 7-10 första dagarna vid en temperatur mellan 27-30 grader. Detta skedde på rostfria ståltankar. Sedan lagrades vinet 12-14 månader på små, franska, 225 liters ekfat. Ekfaten var medelrostade, delvis nya och 1, samt 2 år gamla ekfat.
Vinmakare: Toni Coca och Pere Margalef
Producenthistorik: Mas d’en Gil:s 125 ha stora egendom ligger i Bellmunt del Priorat i området Priorat. Jordmånen är en mycket speciell typ av skiffer som heter Llocorella och ger vinerna en rik och komplex täthet med hög koncentration. Skörden, som sker för hand, börjar tidigt i september och håller på i cirka 20 dagar för att få full kontroll på att varje druva skördas då den är mogen. De flesta vinstockar är 60-70 år gamla, och första årgången som släpptes var 1998. I området odlas det för övrigt mycket mandel- och olivträd.
Området: Priorat är en komet på den spanska vinhimmelen. Tidigare var vinerna gammaldags och alkoholstarka, men sedan nittiotalet kännetecknas vinerna av kraft och rikedom och modern solmättad frukt. Detta har uppmärksammats med lovord i vinpressen och 1999 fick man rätt att använda den högsta kvalitetsklassen DOCa, vilket enbart Rioja och Priorat får använda.
Karaktär: Kraftigt, fruktigt vin med sötma. Inslag av björnbär, körsbär och choklad. Fyllig, tät, söt och fruktmättad, med rejäl tanninstruktur.
Passar till: Kött eller vilträtter med gräddsås eller rödvinssås, vitlök, svamp och färska örter.
Vininflikation: Grönskörd i juli. Handskörd på natten i september från de 6- 30 år gamla vinstockarna. Ytterligare selektering i presshuset. Maceration under 20 dagar varav vinet får jäsa de 7-10 första dagarna vid en temperatur mellan 27-30 grader. Detta skedde på rostfria ståltankar. Sedan lagrades vinet 12-14 månader på små, franska, 225 liters ekfat. Ekfaten var medelrostade, delvis nya och 1, samt 2 år gamla ekfat.
Vinmakare: Toni Coca och Pere Margalef
Producenthistorik: Mas d’en Gil:s 125 ha stora egendom ligger i Bellmunt del Priorat i området Priorat. Jordmånen är en mycket speciell typ av skiffer som heter Llocorella och ger vinerna en rik och komplex täthet med hög koncentration. Skörden, som sker för hand, börjar tidigt i september och håller på i cirka 20 dagar för att få full kontroll på att varje druva skördas då den är mogen. De flesta vinstockar är 60-70 år gamla, och första årgången som släpptes var 1998. I området odlas det för övrigt mycket mandel- och olivträd.
Området: Priorat är en komet på den spanska vinhimmelen. Tidigare var vinerna gammaldags och alkoholstarka, men sedan nittiotalet kännetecknas vinerna av kraft och rikedom och modern solmättad frukt. Detta har uppmärksammats med lovord i vinpressen och 1999 fick man rätt att använda den högsta kvalitetsklassen DOCa, vilket enbart Rioja och Priorat får använda.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 249 Kr | 8616901 | Beställning |
Kommentarer