Wolf Blass Presidents Selection Cabernet Sauvignon - 2006

RÖDA VINER 14.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2010-05-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
2007
Wolf Blass grundades 1966 av Wolfgang ”Wolf” Blass. Han anlände till Australien 1961 med 100 pund på fickan, redan då skicklig vinmakare med gedigen bakgrund i hemlandet Tyskland. Hans kunskaper och hans skicklighet gjorde sig snart gällande, och han blev Australiens första vinkonsult. Resorna mellan vingårdarna, ibland hundratals mil, gjorde han i en gammal Volkswagenbagge! 1966 öppnade han eget och varumärket Wolf Blass var fött. På bara några decennier gjorde han företaget till ett av branschens största i Australien – dock utan att tappa sitt kvalitetsfokus. Oräkneliga är de medaljer hans viner vunnit, bl.a. den australiensiska vinnäringens ”Oscar”, The Jimmy Watson Trophy inte mindre än fyra gånger. År 2000 sålde Wolf Blass företaget till Foster’s och det ingår numera i deras vindivision Beringer Blass Wine Estates, världens största vinproducent i premiumsegmentet. De nya ägarna har gett den finansiella styrka som behövs för att fortsätta utveckla vinerna mot nya höjder. Och, försäljningen innebar inte att Wolf Blass på något sätt drog sig tillbaka – både han och vinmakarkollegan John Glaetzer är i allra högsta grad aktiva i företaget.

Smaktyp: Fruktiga och Smakrika
Framställning: Bara de bästa druvorna väljs ut till Presidents Selection vinerna från områden i McLaren Vale och Coonawarra. Druvorna kallpressas och får sedan jäsa under strikt temperaturkontroll under lång tid. Vinet får mogna på
franska och amerikanska ekfat omväxlande under 16 månader.
Karaktäristik: Mörkröd färg. Mogen och fruktig doft med inslag av plommon och choklad. Smaken är mjuk och medelfyllig med massor av frukt, inslag av mörka bär och en härlig ton av eucalyptus, såväl i doft som smak.
Användning: Olika rätter av smakrikare kött, gärna lamm med rosmarin och vitlök. Accompanjera gärna med en krämigare sås eller potatisgratäng.
Övrigt: Vinet är utmärkt att dricka nu men kan med fördel sparas i 5-7 år.
Kommentarer