Wyndham Estate Bin 444 Cabernet Sauvignon - 2007

RÖDA VINER 12.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vinberedning: Vinmakaren gjorde ett urval av druvorna för att få fram den druvkaraktär som är typisk för BIN 444. Det innebär att aromintensiteten och mognaden på druvorna i de individuella områdena var avgörande för beslut om skörd. Druvorna avstjälkades och krossades innan jäsning. Jäsningen skedde i både roterande och fasta tankar, där en neutral jäst tillsattes. Jäsningen varade 10-15 dagar vid 20-28°C. Musten pumpades två gånger/dygn till fasta tankar för skalkontakt och för att frigöra fruktaromer och balansera tanninerna. Rotationscyklerna planerades för att maximera fruktkoncentration och fyllighet i smaken. Vinet mognade sedan separat i amerikanska och franska ekfat under 14 månader innan de blandades och buteljerades.
Färg: Djup purpurröd med karmosinröd ton.
Doft: Tydliga svarta vinbär med subtil ton av ekfat.
Smak: Fyllig och harmonisk smak som bekräftar doften. Druvans karaktär utrycker sig tydligt i harmoni med en delikat choklad och rökig ek nyans. Druvans och ekfatens tanniner är balanserade och vinet avslutas med en mjuk men välstrukturerad eftersmak.
Serveringstemp: ca 16-18°C.
Hållbarhet: Drickes nu.
Vin och mat: Passar bra till kraftiga kötträtter som t ex vilt. Utmärkt även till smakrika pastarätter och ostar.
Producent: Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group, ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med export till över 50 länder.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 8633501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer