Wynns Chardonnay - 2002

VITA VINER 13%
Skapades 2007-01-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Relativt låg intensitet, gul nyans.
Doft: Stor, smörig, fatig med inslag av tropisk frukt.
Smak: Fyllig, kraftfull med ton av tropisk frukt och tydlig rostad fatkaraktär. Lång eftersmak.
Konsumtion: 0-2
Användning: Smakrika fiskrätter och fågel. Svampsoppa.

I Australien tycker man om att tävla om vem som gör det bästa vinet, och därför anordnas varje år ett antal vintävlingar där några lyckliga vinner medalj, vissa av den ädlaste valören. När Wynns Chardonnay ställer upp brukar utgången vara given, vinet har nämligen fått guldmedalj för samtliga tretton årgångar som hittills har gjorts!

Coonawarras relativt svala klimat har till viss del inverkat på kvaliteten, genom att ge vinet en balanserad syra som annars ofta saknas i australiensisk chardonnay. Problemet i Australien är annars ofta att klimatet är så varmt att druvorna lätt blir en smula övermogna och ger tjocka, lite klumpiga viner, men det problemet har alltså inte Wynns i Coonawarra.

Firman Wynns grundades 1951 då de två vinhandlarna Samuel och David Wynn köpte Coonawarras äldsta vingård, som grundades av skotten John Riddoch 1891. I köpet ingick också det vackra vineriet, byggt i sten med tre gavlar, och när bröderna Wynn beslöt att pryda vinetiketterna med en bild av vineriet, blev det en av Australiens mest kända byggnader!

Wynns Chardonnay är gjort på 100 procent chardonnay som har fått jäsa på ekfat och därefter lagrats på nya respektive ett år gamla franska ekfat i sex månader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8642901 Beställning
Kommentarer