Betyg
0
Druvsorter: 100% Brunello (Sangiovese Grosso)
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses i rostfria ståltankar vid cirka 30 grader med 14 dagars maceration. Under jäsningen pumpas vinet övet skalkrosset för att öka extraktionen, men man gör också delestage (avtappning av vinet för att långsamt pumpa det över skalkrosset igen) för att reducera bitterheten i extraktionen. Efer jäsningen mognar vinet under 24 månader i lika delar botti (stora ekliggare) och franska barriques (30% nya).
Utseende: Djupt granatröd med en liten mognadston.
Doft: Medelstor, något utvecklad och mycket komplex doft med inslag av sötsyrliga körsbär, torkad frukt och fin tobak.
Smak: Välbalanserad, relativt fyllig smak med fint koncentrerad frukt, frisk syra och en för vinstilen ovanligt tillgänglig och harmonisk smak tack vare den balanserade strävheten. Lång och komplex eftersmak med elegant sötfrukt.
Användningsområden: Medelkraftiga till kraftiga rätter av fågel och kött, gärna med kompenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé, liksom fina färska örtkryddor som salvia, timjan och rosmarin. Passar också bra till salta ostar. Låt gärna vinet lufta i karaff en halvtimma innan servering och välj helst glas med stor kupa.
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses i rostfria ståltankar vid cirka 30 grader med 14 dagars maceration. Under jäsningen pumpas vinet övet skalkrosset för att öka extraktionen, men man gör också delestage (avtappning av vinet för att långsamt pumpa det över skalkrosset igen) för att reducera bitterheten i extraktionen. Efer jäsningen mognar vinet under 24 månader i lika delar botti (stora ekliggare) och franska barriques (30% nya).
Utseende: Djupt granatröd med en liten mognadston.
Doft: Medelstor, något utvecklad och mycket komplex doft med inslag av sötsyrliga körsbär, torkad frukt och fin tobak.
Smak: Välbalanserad, relativt fyllig smak med fint koncentrerad frukt, frisk syra och en för vinstilen ovanligt tillgänglig och harmonisk smak tack vare den balanserade strävheten. Lång och komplex eftersmak med elegant sötfrukt.
Användningsområden: Medelkraftiga till kraftiga rätter av fågel och kött, gärna med kompenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé, liksom fina färska örtkryddor som salvia, timjan och rosmarin. Passar också bra till salta ostar. Låt gärna vinet lufta i karaff en halvtimma innan servering och välj helst glas med stor kupa.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 299 Kr | 8690401 | Beställning |
Kommentarer