Betyg
1
Druvsorter: En cuvée av 40% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier och 50% Chardonnay.
Framställning: Druvmusten kyls ner och tillåts sedimentera under två dygn. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur (12 grader) under tre veckor. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna, ungefär 7% av blandningen består av stilla rött vin, för att buteljeras och genomgå en andra jäsning i flaskorna. Det röda vinet är gjort av Pinot Noir från deras egna vingårdar i Mareuil-sur-Aÿ, Mailly, Aÿ och Ambonnay.
Utseende: Vacker ljusrosa färg
Doft: Doften är elegant och finstämt fruktig med toner av röda bär och röda äpplen.
Smak: Medelfyllig, torr, rent bärig och elegant med frisk syra och fina toner av hallon och röda äpplen. Eftersmaken är medellång och bärfruktig men fortfarande elegant.
Användningsområden: Utmärkt som aperitif, gärna till små tilltugg med någon sälta (ost, skinka, oliver, rökt fisk) på rostad toast. Även bra till skaldjur och fiskrätter med elegans och någon syra och sälta. Drick gärna vinet till sushi eller kokta skaldjur.
Framställning: Druvmusten kyls ner och tillåts sedimentera under två dygn. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur (12 grader) under tre veckor. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna, ungefär 7% av blandningen består av stilla rött vin, för att buteljeras och genomgå en andra jäsning i flaskorna. Det röda vinet är gjort av Pinot Noir från deras egna vingårdar i Mareuil-sur-Aÿ, Mailly, Aÿ och Ambonnay.
Utseende: Vacker ljusrosa färg
Doft: Doften är elegant och finstämt fruktig med toner av röda bär och röda äpplen.
Smak: Medelfyllig, torr, rent bärig och elegant med frisk syra och fina toner av hallon och röda äpplen. Eftersmaken är medellång och bärfruktig men fortfarande elegant.
Användningsområden: Utmärkt som aperitif, gärna till små tilltugg med någon sälta (ost, skinka, oliver, rökt fisk) på rostad toast. Även bra till skaldjur och fiskrätter med elegans och någon syra och sälta. Drick gärna vinet till sushi eller kokta skaldjur.
Kommentarer
maxistockholm2