Ars Vitis Moselland - 1998

VITA VINER 8.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-16 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Ursprung: Mosel-Saar-Ruwer , QbA
Lägsta tillåtna öchslegrad: 50º-60º
Restsocker: 34,6 g/l
Fruktsyra: 7,4 g/l
Idéen med Ars Vitis är att presentera ett vin i en spännande förpackning där varje flaska har ett motiv vilket spelar lika stor roll som innehållet. Finns med flera motiv.
Färg: Ljust gul färg.
Doft: Fin och fruktig doft med tydliga rieslingaromer.
Smak: Smaken är välbalanserad med en ton av exotiska frukter och en angenäm krispig känsla. Ett fräscht vin med en ren eftersmak.
Serveringstemp: ca 8-10°C
Hållbarhet: Drickes inom ett år
Vin och mat: Vinet passar utmärkt till kycklingrätter och asiatisk mat som är kryddstark. Även till lax och skaldjur i olika former.
Producent: Moselland eG är ett kooperativ i Moseldalen. Det grundades 1968 av ett flertal små vingårdar. Det var under 1900-talet mycket svårt för de små vinodlarna att överleva själva. Cirka hälften av vinodlarna (ca 3 500) i Mosel-Saar-Ruwer är idag medlemmar i kooperativet. De representerar ca 2000 hektar av odlingsytan i området och producerar 20-25 miljoner liter vin per år. Moselland är nu det största kooperativet i Rheinland-Pfalz och den största exportören. Moselland har ett mycket gott rykte för viner av hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.
Liknande artiklar
Kommentarer