Tommasi Ripasso - 2007

RÖDA VINER 13%
Tegnér Hermansson
Skapades 2009-05-11 av iglaset
Betyg
1 4 0.0
Senaste betygen
stinab
2012-02-27 7
Goofster
2011-11-01 9
pieeetr
2011-10-22 9
jimpadimpa
2011-07-05 8
Årgångar
2007
2008
2009
2010
Medelfyllig Ripasso till kött och smakrika ostar

Ursprung: Italien, Venetien, Valpolicella Classico DOC
Årgång: 2003
Druva: 70% corvina veronese, 20% rondinella, 10% molinara
Fatlagring: 18 månader på slovenska ekfat
Restsocker: 5 g/l
Syra: 5,42 g/l
Karaktär: Djup rubinröd färg. Medelstor doft med viss utveckling, inslag av körsbär, plommon och vanilj. Medelfyllig smak med viss kryddighet, ton av fat och inslag av plommon, körsbär, vanilj och kryddor. Medellång eftersmak.
Lagringspotential: 2006-2008
Passar till: Kötträtter av vilt och nötkött. Gärna med lite söta tillbehör som tex gelé, fikon eller sylt. Smakrika hårdostar.
Serveringstemperatur: Servera vid 16-18°C

Tommasi Ripasso produceras av noga utvalda druvor. Speciellt för Ripasso är att Vinet får genomgå en andra jäsning tillsammans med pressresterna av de 100 dagar torkade druvorna som används för att framställa TOMMASI Amarone. Detta bidrar till den generösa och fruktiga stilen som TOMMASI Ripasso erbjuder.
stinab
2012-02-27 7

Goofster
2011-11-01 9

pieeetr
2011-10-22 9

jimpadimpa
2011-07-05 8

Liknande artiklar
Kommentarer
pieeetr
Bärbomb, sött och fylligt. Har en saftighet som man kan uppleva att en del amaroneviner drar mot. Kostar en del, så det kan säkert finnas billigare ripasso som är lika bra.
9