Veramonte Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 13.5%
Bibendum
Skapades 2007-10-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Vitt vin torrt.
Beskrivning: Klar och blek halmgul färg. Ren och sval – nästan kall – doft av friska och fräscha frukter och bär, gröna äpplen, krusbär och fläder.
Smaken är frisk och fräsch med markanta men relativt mjuka syror. Omogen grön fruktighet och toner av grape och citrus. I avslutningen ett bett av alkohol.
Passar till: Vinets friska fräschhet gör det utmärkt som aperitif. Den krispiga syran förbereder magen direkt på mat. Men det är också got till mat. Rätter på fisk och skaldjur är perfekt, gärna serverade med syrliga såser eller pressad citron. Syrligheten i rätten passar perfekt med vinets friska karaktär och kommer att göra kombinationen väldigt välsmakande.
Framställning: Veramonte är ett ”nytt” vinprojekt. Starten var 1990 och det första vinerna kom ut 1996. I Casablanca Valley där vinanläggningen ligger hittade man perfekta förhållande. Det kustnära och bergiga området bjuder på perfekta klimatzoner anpassade för alla de olika druvor man odlar. Svalt längst ner i dalen för Chardonnay, lite varmare på sluttningarna för Cabernet och Merlot och svalast på toppen för Sauvignon Blanc.
För dryga tio år sedan hittade man knappt en visnstock i Casablanca Valley. I dag kryllar det av vinmänniskor som alla ser potentialen i detta nya område.
Det tekniska utrustningen är supermodern och man använder sig självklart av kylkontrollerad jäsning, rostfria tankar och små ekfat.
Ansvarig vinmakare för vinerna från Veramonte är Rafael Tirado.
Under namnet Veramonte kommer också viner från andra områden i Chile, t ex Maipo Valley och Maule Valley.
Lagring: Vinet är bäst när det dricks ungt och fräscht, men det mår inte dåligt av att sparas ett år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8739501 Beställning
Kommentarer