Ravenswood Lodi Zinfandel - 2006

RÖDA VINER 14.5%
Bibendum
Skapades 2010-01-26 av iglaset
Betyg
0 4 0.0
Ursprung
Lodi USA
Druva
Petite Sirah Zinfandel
Senaste betygen
Mejja
2012-01-06 8
jonashumble
2010-08-29 9
lasseg
2008-06-17 8
MaMo
2007-09-21 8
Årgångar
2006
2008
Smaktyp: Rött vin fylligt
Druvor: Zinfandel 85%, Petite Sirah 15%
Beskrivning: Klar, djup röd. Fyllig doft. Härlig söt fruktighet av mörka bär – mogna plommon och blåbär. Rostade markerade ekfatstoner och en viss pepprighet. Smaken är fyllig, välbalanserad och lång. Vinet är packat med mogen bärighet som blandas med kraftfull men elegant. Fatkaraktären ät tydlig men väl balanserad med den rika bärigheten.
Passar till: Kraftfullt vin med mycket smak. Här gäller det at matcha med mint lika kraftfull mat. Mörkare kött, så som nöt och vilt blir perfekt, gärna med smakrika tillbehör som t ex svampsås. Till grillade kraftigare kötträtter är vinet också perfekt.
Framställning: ”No Wimpy Wines” är Ravenswoods slogan och den säger mycket. Vinerna ska vara lika kraftfulla och bra som attityden hos vinmakaren och hela hans team. Ravenswoods vinmakare, Joel Peterson, letar varje år efter små kvantiteter av exceptionellt bra viner från de olika vingårdarna för att blanda med. Ravenswoods jobbar enligt traditionella metoder. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara medför att addera karaktär och kraft. Hatten (skal och kärnor) pressas ner i vinet tre till fem gånger per dag, för hand och med hjälp av maskiner. Druvorna till detta vin kommer från två olika vingårdar i Lodi, Kettleman Road Vineyard och Perrin Vineyard. Vinstockarna som druvorna till detta vin kommer från är i genomsnitt 85 år gamla. Efter jäsningen har vinet lagrats i 18 månader i franska ekfat varav 30% är nya. Filtrering och centrifugering försöker man i största möjligaste mån hålla sig borta ifrån, efter som det också tar bort smak. Vinet är klarat med hjälp av äggvita.
Mer information finns på www.ravenswood-wine.com.
Lagring: Vinet är gjort för att lagras. Visst går det att dricka nu men med några åt rill på nacken så kommer vinet bli rundare, mjukare och mer njutbart. Sparat i upp till fem år.
Mejja
2012-01-06 8

jonashumble
2010-08-29 9

lasseg
2008-06-17 8

MaMo
2007-09-21 8

Liknande artiklar
Kommentarer