Ravenswood Sonoma County Zinfandel - 2006

RÖDA VINER 14%
Bibendum
Skapades 2010-01-26 av iglaset
Betyg
0 3 0.0
Senaste betygen
våldis
2010-03-13 7
Siggelito
2010-01-25 8
MaMo
2007-09-18 6
Smaktyp: Rött vin fylligt
Druvor: Zinfandel 83%, Carignan 14%, Petite Sirah 3%
Beskrivning: Klar, djup röd färg. Fyllig, elegant doft med fokus på mörk bärighet - björnbär, mullbär och blåbär. Den söta, mogna bärigheten balanseras väl av rostade ekfatstoner och härlig kryddighet. Kraftfull smak med inslag av mörk frukt och kryddighet. Det hela kompletteras av härligt rostade, balanserade ekfatstoner.
Passar till: Kraftfullt vin med mycket smak. Här gäller det at matcha med mint lika kraftfull mat. Mörkare kött, så som nöt och vilt blir perfekt, gärna med smakrika tillbehör som t ex svampsås. Till grillade kraftigare kötträtter är vinet också perfekt. Servera gärna mat med viss syrlighet eller feta tillbehör, syran och fettet kommer att göra vinet rundare och mjukare. Det kan vara en krämig potatisgratin eller en sås på reducerat vin och vinäger.
Framställning: ”No Wimpy Wines” är Ravenswoods slogan och den säger mycket. Vinerna ska vara lika kraftfulla och bra som attityden hos vinmakaren och hela hans team. Ravenswoods vinmakare, Joel Peterson, letar varje år efter små kvantiteter av exceptionellt bra viner från de olika vingårdarna för att blanda med.
Ravenswoods jobbar enligt traditionella metoder. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara medför att addera karaktär och kraft. Hatten (skal och kärnor) pressas ner i vinet tre till fem gånger per dag, för hand och med hjälp av maskiner.
Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar i Sonoma. Druvorna kommer från rankor med en genomsnittsålder av 88 år. Efter jäsningen har vinet lagrats i 18 månader i franska ekfat, varav 30% var nya. Filtrering och centrifugering försöker man i största möjligaste mån hålla sig borta ifrån, efter som det också tar bort smak. Vinet är klarat med hjälp av äggvita.
Mer information finns på www.ravenswood-wine.com.
Lagring: Vinet är gjort för att lagras. Visst går det att dricka nu men med några åt rill på nacken så kommer vinet bli rundare, mjukare och mer njutbart. Sparat i upp till fem år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 179 Kr 8739901 Beställning
våldis
2010-03-13 7

Siggelito
2010-01-25 8

MaMo
2007-09-18 6

Kommentarer