Veramonte Cabernet Sauvignon - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Bibendum
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Maipo Chile
Druva
Cabernet Sauvignon
Senaste betygen
Smaktyp: Rött vin fylligt
Beskrivning: Vinröd färg med svaga mognadstoner som drar åt brunt.
Fyllig doft med mörk bärighet och lätt kryddiga toner. Doften är stor och mjuk och avslutas med lätt rostade, mjuka fattoner.
Stor och kraftfull men samtidigt mjuk smak av mörka bär, körsbär och svarta vinbär. Strävheten är markant men väl balanserad med bärigheten. Ekfatstonerna är eleganta.

Passar till: Kraftigt och smakrikt vin som passar perfekt till kraftigare kötträtter. En grillad entrecote med kryddsmör eller varför inte vilt.

Framställning: Veramonte är ett ”nytt” vinprojekt. Starten var 1990 och det första vinerna kom ut 1996. I Casablanca Valley där vinanläggningen ligger hittade man perfekta förhållande. Det kustnära och bergiga området bjuder på perfekta klimatzoner anpassade för alla de olika druvor man odlar. Svalt längst ner i dalen för Chardonnay, lite varmare på sluttningarna för Cabernet och Merlot och svalast på toppen för Sauvignon Blanc.
För dryga tio år sedan hittade man knappt en visnstock i Casablanca Valley. I dag kryllar det av vinmänniskor som alla ser potentialen i detta nya område.
Det tekniska utrustningen är supermodern och man använder sig självklart av kylkontrollerad jäsning, rostfria tankar och små ekfat. Detta vin har legat åtta måndaer på en blandning av franska och amerikanska små ekfat, där 25% var ny.
Ansvarig vinmakare för vinerna från Veramonte är Rafael Tirado.
Under namnet Veramonte kommer också viner från andra områden i Chile, t ex Maipo Valley och Maule Valley.

Lagring: Gott att dricka nu men kan lagras i upp till fem år framåt förutsatt att bra lagringsmöjligheter finns.

Hemsida: www.iconestateswine.com
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8746601 Beställning
Kommentarer