Arniston Bay Chenin Blanc Chardonnay - 2009

VITA VINER 13.5%
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Knappt medelhög intensitet, gröngul nyans.
Doft: Stor, frisk och druvig doft med tydligt inslag av mogna persikor.
Smak: Medelfyllig, frisk och mycket fruktig med toner av persika, honungsmelon och ananas. Elegant mineralkaraktär i eftersmaken.
Konsumtion: 0-2
Användning: De flesta skaldjurs- och fiskrätter.

Allra längst nere vid Sydafrikas sydligaste spets ligger den lilla byn Arniston i ett område som tillhör de mest dramatiska i världen. Vinterstormar och en strandlinje med höga klippor har gjort området känt som "skeppskyrkogården". Faktum är att byn en gång fick sitt namn efter ett fartyg som gick under i en av de många stormarna. Ett farligt landskap för sjömän således, men ett paradis för alla vinodlare.

Det paradisiska ligger i själva klimatet, där sommaren är tillräckligt varm för att ge druvorna perfekt mognad, men tillräckligt sval för att ge en lång växtperiod och därmed balanserade fruktsyror. Förhållandevis höga halter av kalk i jorden ger en frisk mineralkaraktär åt vinerna, något som också bidrar till områdets popularitet bland vinmakarna. Mat är en viktig del av filosofin bakom Arniston Bay och därför är alla viner i serien framtagna för att drickas till måltiden. De går visserligen alldeles utmärkt att dricka på egen hand, men det är bredvid tallriken som vinerna från Arniston Bay gör allra bäst ifrån sig. Arniston Bay Chenin Blanc/Chardonnay är gjort på 80 procent chenin blanc och 20 procent chardonnay, men det är ändå den sistnämnda som bidragit mest till karaktären. Musten har jäst på rostfria tankar vid ganska låg temperatur, 12 till 14 grader, och buteljerats utan någon kontakt med ek.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 76 Kr 8807401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer