Barolo Capalot - 2005

RÖDA VINER 14.5%
Wester Wine & Food AB
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Barolo Piemonte Italien
Druva
Nebbiolo
Senaste betygen
Årgångar
1999
2000
2005
Kvalitet: DOCG
Druvsort: Nebbiolo 100%
Hållbarhet: 15-20 år
Serveras vid: 18-20º C
Passar till: Capalot är en lättare typ av Barolo som passar till stekt eller grillat nötkött, optimalt till viltkött, tryffel- eller champinjonsvamp och lagrad get- eller fårost. Det är också ett vin att avnjutas i små mängder i trevligt sällskap eller på egen hand.

Beskrivning: "Il re dei vini e il vino dei re" dvs "vinernas kung och kungarnas vin". Så prisas ju ofta vinet Barolo, inte bara av italienarna själva. Uttrycket kan kanske härledas så långt tillbaka som till 1800-talet då ju stora delar av Piemonte tillhörde furstendömet Savoyen och vinet blev populärt bland adeln vid kungahuset i Turin.

I La Morra där enologen Michele Alessandria driver sin vingård Crissante Alessandria som hans pappa startade år 1957 får man pga av att de kalkhaltiga jordarna är kompaktare, renare och bördigare än i andra delar av vindistriktet ofta fram mjukare och elegantare Baroloviner.

Barolo Capalot lagras under två år omväxlande på större franska ekfat (700 l) och på barriques. Det har en intensivt granatröd färg med orangefärgade reflexer, typisk för Nebbiolodruvan och en intensiv bouquet av mogna björnbär och röda vinbär, tobak, aprikos, vanilj och lakrits. Det har en bra struktur, jämn, full, harmonisk och elegant och en lång, ihållande torr eftersmak som tydliggör de mycket fina och angenäma tanninerna.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 294 Kr 8832201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer