Betyg
0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, strama & nyanserade
Druvor: Grenache 40%, Cabernet Sauvignon 35%, Syrah 20%, Pinot Noir 3%, Merlot 1%, Mourvèdre 1%
Beskrivning: Ett mycket extraktrikt och nyansfullt vin med ljuvliga aromer av både blommor och olika bär samt inslag av cederträ Mycket strama syror med mogna tanniner. En lång och karaktärsfull eftersmak.
Passar till: Kraftfulla maträtter av nöt och vilt.
Framställning: Druvorna plockas för hand tidigt på morgonen för att undvika hettan. Efter en mycket hård selektering och viss avstjälkning krossas de och macereras under två dagar vid en sval temperatur. Efter tre till fyra veckor dekanteras vinet och man gör en försiktig pressning i en 100 år gammal press, därefter sker den malolaktiska jäsningen. Vinet lagras i 500 liter stora, nya, franska ekfat under ett år. Efter att man blandat samman de olika druvsorterna lagras vinerna ytterligare i ett år i fiberklädda tankar. Dörrarna till källaren står öppna under vintern. Oklarnad och ofiltrerad buteljeras sedan vinet på våren eller hösten det andra året efter skörd. Vinmakare är Jean-Claude Berrouet som varit elev på Château Pétrus. René Barbier tar även hand om Clos Figueras en tio hektar stor vingård som ägs av Christopher Cannan.
Lagring: Kan sparas i många år om rätta lagringsbetingelser finns.
Druvor: Grenache 40%, Cabernet Sauvignon 35%, Syrah 20%, Pinot Noir 3%, Merlot 1%, Mourvèdre 1%
Beskrivning: Ett mycket extraktrikt och nyansfullt vin med ljuvliga aromer av både blommor och olika bär samt inslag av cederträ Mycket strama syror med mogna tanniner. En lång och karaktärsfull eftersmak.
Passar till: Kraftfulla maträtter av nöt och vilt.
Framställning: Druvorna plockas för hand tidigt på morgonen för att undvika hettan. Efter en mycket hård selektering och viss avstjälkning krossas de och macereras under två dagar vid en sval temperatur. Efter tre till fyra veckor dekanteras vinet och man gör en försiktig pressning i en 100 år gammal press, därefter sker den malolaktiska jäsningen. Vinet lagras i 500 liter stora, nya, franska ekfat under ett år. Efter att man blandat samman de olika druvsorterna lagras vinerna ytterligare i ett år i fiberklädda tankar. Dörrarna till källaren står öppna under vintern. Oklarnad och ofiltrerad buteljeras sedan vinet på våren eller hösten det andra året efter skörd. Vinmakare är Jean-Claude Berrouet som varit elev på Château Pétrus. René Barbier tar även hand om Clos Figueras en tio hektar stor vingård som ägs av Christopher Cannan.
Lagring: Kan sparas i många år om rätta lagringsbetingelser finns.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 565 Kr | 8836401 | Beställning |
Kommentarer