Hoya de Cadenas Reserva - 2002

RÖDA VINER 12.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vicente Gandía Plá blev under senare delen av 1800-talet förtroendevald för traktens vinodlare i egenskap av regionens främste vinexpert. 1885 startade han en vinnégociantfirma i Grao, vid hamnen i Valencia. Han var mannen som såg till att områdets viner kom ut på den europeiska marknaden. De efterföljande generationerna utvecklade företaget ytterligare och idag drivs företaget av den fjärde generationen. Vinproduktionen i Valencia var ursprungligen inriktad på export av bulkvin men Gandía bröt traditionen i början av 1970-talet genom att börja exportera vin på butelj. Denna verksamhet har haft en gynnsam utveckling och idag är Gandía ett av de ledande företagen inom sitt område. I Utiel-Requena ligger deras vinifikationscenter och det är förmodligen ett av Europas modernaste vinanläggningar, med en kapacitet att producera kvalitativt vin i stor skala med hjälp av avancerad teknik.

Smaktyp: Kryddiga och Mustiga
Framställning: Ett vin producerat i kombination av ny och gammal teknik. Efter jäsning lagras vinet i 12 månader på amerikanska ekfat.
Karaktäristik: Rubinröd färg med dragning åt tegel. Mjukt, medelfylligt vin med inslag av varma bär, kryddor och vanilj.
Användning: Serveras till de flesta kötträtter, gärna örtkryddade.
Övrigt: Tio mil från Valencia, i regionen Utiel-Requena, ligger Hoya de Cadenas - en 260 ha stor egendom. De 100 hektaren vingårdsmark är huvudsakligen planterade med Tempranillo. Egendomen ägs av företaget Vicente Gandía Plá och är så gott som helt ekologisk. Området runt vingårdarna har en rik fauna och stoltserar med hundra år gamla ekar. Konceptet bakom vinet är att blanda modern vinifieringsteknik med traditionsenliga metoder. Utiel-Requena ligger i Valencia och DO-klassificerades 1957 med en viss uppdatering 1991. Här råder i huvudsak fastlandsklimat men området har även en viss påverkan från medelhavet. Utiel-Requena ligger i högre och klimatet är svalare vilket ger mer komplexa druvor än vid kusterna. Hoya de Cadenas Estate kallas "Juvelen i Gandías krona".
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 68 Kr 8838301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer