Hoya de Cadenas Blanco - 2004

VITA VINER 12.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vicente Gandía Plá blev under senare delen av 1800-talet förtroendevald för traktens vinodlare i egenskap av regionens främste vinexpert. 1885 startade han en vinnégociantfirma i Grao, vid hamnen i Valencia. Han var mannen som såg till att områdets viner kom ut på den europeiska marknaden. De efterföljande generationerna utvecklade företaget ytterligare och idag drivs företaget av den fjärde generationen. Vinproduktionen i Valencia var ursprungligen inriktad på export av bulkvin men Gandía bröt traditionen i början av 1970-talet genom att börja exportera vin på butelj. Denna verksamhet har haft en gynnsam utveckling och idag är Gandía ett av de ledande företagen inom sitt område. I Utiel-Requena ligger deras vinifikationscenter och det är förmodligen ett av Europas modernaste vinanläggningar, med en kapacitet att producera kvalitativt vin i stor skala med hjälp av avancerad teknik.

Smaktyp: Friska och Fruktiga
Framställning: Druvorna har skördats under de två första veckorna i september, varpå de fått kallmacerera under en kort period för att därefter jäsa långsamt i 18 grader.
Karaktäristik: Klar ljusgul färg. Stor doft av citrusfrukter och kryddor. Fruktig smak av tropiska frukter. Välbalanserade syror och smaker.
Användning: Passar utmärkt till sallader med frukter och nötter. Fisk-och skaldjur samt lätta kycklingrätter.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 63 Kr 8859501 Beställning
Kommentarer