Rymill Cabernet Sauvignon - 2000

RÖDA VINER 14%
Klunk
Skapades 2008-01-23 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2000
2004
Framför vingårdens mycket vackra och spektakulära huvudbyggnad står en gigantisk staty av två avelshingstar. Peter Riddoch Rymill som är ägare av Rymill är förutom vinproducent även en entusiastisk hästälskare. Peter och hans hustru Judy planterade första vinstockarna 1974 och grundade Rymill Coonawarra Winery 1990. Även om vinstockarna är relativt sent odlade så är det på mark som ägts av Riddoch familjen ända sedan 1800-talet. Det förhåller sig nämligen så att Johns gammelfarfar - John Riddoch - är grundare av regionen Coonawarra. Idag anses
Rymill vara en av de främsta producenterna i regionen. Den dagliga driften på gården ansvarar John Innes för. Som vinmakare och General Manager ser han till att det produceras högklassiga viner med jämn kvalitet år efter år.

Coonawarra.
Denna smala remsa med vinodlingar är känd för sin speciella jordmån. Den är mager och har ett rött topplager av järnrik jord (Terra Rossa). Jorden har fuktbevarande egenskaper som tillsammans med det svala klimatet gjort regionen känd för att producera några av landets främsta viner av druvsorterna cabernet sauvignon och shiraz.

Vinifikation: Jäsningen sker under cirka en veckas tid i kontrolltempererade ståltankar. Under denna tid övervakas vinet noggrant för att få den rätta andelen taniner. Innan vinet tas över på franska ekfat sker den malolaktiska jäsningen. Vinet får ligga två år på franska ekfat och därefter ytterligare två år innan det släpps ut på marknaden.
Doft och smak: Doften är stor med karaktär av svartvinbär och toner av kanel, lakrits och rostade mandlar. Vinet har mycket bra frukt och i smaken hittar man plommon, svartvinbär, mogna skogsbär tillsammans med taniner
som harmoniserar bra med frukten. Avlsutet är långt.
Liknande artiklar
Kommentarer