Beringer Zinfandel Blush - 2005

ROSÉVINER 10.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Kalifornien USA
Druva
Zinfandel
Senaste betygen
joback
2007-07-05 3
Beringer grundades 1876 av de tyska bröderna Jacob och Frederick Beringer. Sedan augusti 2000 ägs företaget av Foster´s Brewing Group of Australia. Idag består Beringer Wine Estates av sex vingårdar och produktionsenheter. Beringer Vineyards i Napa är störst, därefter kommer Meridian i Paso Robles, Chateau St
Jean och Chateau Souverain, båda i Sonoma, samt de små boutiquevingårdarna Stags Leap Winery och St Clement i Napa. Beringer tillverkar viner i fyra olika serier; Stone Cellars, Founders Estate, Appellation Collection och Private Reserve. Unikt för Beringer är frånvaron av enkla viner, deras "lägsta" serie Stone Cellars håller hög kvalitet, trots stora volymer.

Smaktyp: Druviga och Blommiga
Framställning: Druvorna krossas och placeras tillsammans med skalen i uppkylda ståltankar. Skalen får macerera med musten i ett par timmar för att utvinna den laxrosa färgen. Musten avskiljs från skalen och jäses i temperaturkontrollerade ståltankar.
Karaktäristik: Laxrosa färg. Doften påminner om mogna jordgubbar och smaken är fräsch med toner av mogen frukt, jordgubbar och hallon, och en frisk fräsch syra.
Användning: Serveras till kryddiga rätter eller t.ex. sushi, eller som svalkande sällskapsdryck.
Övrigt: Detta vin är oerhört populärt i USA och är ett av de absolut bäst säljande enskilda vinmärkena. Man kan också tacka detta vins popularitet för att det idag finns så många Zinfandel-vinrankor kvar i USA. Dessa var omoderna och rycktes upp på 1970-talet men behölls för produktionen av blushviner (pärlande och halvtorra viner).
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 87 Kr 8881501 Beställning
joback
2007-07-05 3

Liknande artiklar
Kommentarer