Betyg
7
Ursprung
DanmarkTillverkningssätt
ÖverjästStil
Brown AleHumle
Nelson Sauvin Fuggles East Kent GoldingSenaste betygen
nazzty
2012-06-22Esset
2012-06-16stokies
2011-10-10GAISAke
2011-08-12Cartman666
2011-08-08
Jacobsen Brown Ale – har hämtat inspiration från alens hemland England och är en kristallklar Ale. Den djupt mahognybruna färgen kommer från utvald engelsk karamell- och chokladmalt. Humlen, en aromahumle vid namn Nelson Sauvin kommer från Nya Zeeland. Jacobsen Brown Ale är en fruktig och smakrik Ale. Med rätt upphällning erhålls en skumkrona som är luftig och man förnimmer en doft av malt. Serveras och avnjuts runt 6-8 grader.
Brown Ale och mat: Tack vare ölets eleganta kropp och fint rostade maltarom, passar det utmärkt till medelkraftiga stekta maträtter som fågel och ljust kött, gärna kombinerade med mörka skysåser som kan ha en diskret sötma från exempelvis starkviner. Rökt sidfläsk och liknande råvaror kan gärna ingå i rätten för att spegla den rostade nyansen från malten.
Ölets elegans gör det också lämpligt till stekta eller grillade rätter av vit fisk, då gärna med ett komplement av svamp, brynt smör och lite salt. Ett lämpligt tillbehör är krämig puré av selleri eller jordärtskocka, vilket inte bara gifter sig med ölets komplexa dofter, utan också bäddar in ölets fina humlebeska.
Överhuvudtaget brukar salta charkuterier, eller kött som exempelvis rimmad oxbringa, vara en brygga in till ölets fina rostade och karamelliga maltighet. Eftersom ölet är av elegantare snitt, bör maten därtill inte vara alltför dominant.
Brown Ale och mat: Tack vare ölets eleganta kropp och fint rostade maltarom, passar det utmärkt till medelkraftiga stekta maträtter som fågel och ljust kött, gärna kombinerade med mörka skysåser som kan ha en diskret sötma från exempelvis starkviner. Rökt sidfläsk och liknande råvaror kan gärna ingå i rätten för att spegla den rostade nyansen från malten.
Ölets elegans gör det också lämpligt till stekta eller grillade rätter av vit fisk, då gärna med ett komplement av svamp, brynt smör och lite salt. Ett lämpligt tillbehör är krämig puré av selleri eller jordärtskocka, vilket inte bara gifter sig med ölets komplexa dofter, utan också bäddar in ölets fina humlebeska.
Överhuvudtaget brukar salta charkuterier, eller kött som exempelvis rimmad oxbringa, vara en brygga in till ölets fina rostade och karamelliga maltighet. Eftersom ölet är av elegantare snitt, bör maten därtill inte vara alltför dominant.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
330 ml | 19 Kr | 150103 | Ordinarie |
Kommentarer
jonas861
m81mlm
lunken
nazzty
GAISAke
Ronny T
Arakun