De Martino Legado Reserva Carménère - 2005

RÖDA VINER 14.5%
Domaine Wines
Skapades 2007-08-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Maipo Chile
Druva
Carmenere
Senaste betygen
Området: Berömda Maipo Valley ligger i centrala Chile, strax öster om Santiago. Chile har av många ansetts som vinodlarens paradis. Stabilt klimat med varma dagar och svala nätter, lämplig jordmån samt frånvaron av vinlusen, phylloxera vastratix, är de främsta anledningarna. Tidigare har de höga förväntningarna inte alltid uppfyllts, oftast beroende på för höga skördeuttag eller undermålig vinifiering. Nu talas det dock om »andra vågen« från Chile.
Vinerna uppvisar hög kvalitet i förhållande till priset, med stora exportframgångar som följd – inte minst här i Sverige.
Producenten: De Martino är en av Chiles få kvarvarande familjeägda vinfirmor, som nu drivs av tredje generationen de Martino. Familjen kom från Italien för över 60 år sedan och har sedan dess framgångsrikt bedrivit vinframställning i Maipodalen. Idag äger företaget över 300 hektar förstklassiga vingårdar och räknas som ett av de modernaste och mest välutrustade i Chile. En stor andel av vingårdarna odlas numera med ekologiska metoder, och ett
stort miljöengagemang präglar firman. Både franska och amerikanska ekfat används vid lagringen av firmans Reserva-viner.
Vinerna: Legado Reserva-serien kommer från de familjeägda vingårdarna
i Maipodalen. Legado Carmenére framställt av 100% carmenére från Maipodalen och fatlagras i 12 månader.
Karaktär: Legado Carmenére har en vacker rubinröd färg. Doften är generös med mycket fruktighet. Smaken är fyllig, ganska mjuk och balanserad med integrerad fatkaraktär och god, lång eftersmak. Serveras vid 16-18°C. Legado Carmenére är utmärkt till både nöt– och fläskkött. Prova gärna till pannbiffar med gräddsky och potatispuré
Lagring: Vinet är gott att dricka nu, men utvecklas ytterligare 1-2 år
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8890601 Beställning
Kommentarer