Tresa Nìvuro Nero d'Avola Cabernet Sauvignon - 2002

RÖDA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-04-05 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Luddes
2012-01-24 8
Karaktär: Intensiv doft med toner av mörka bär och kryddpeppar. Fyllig och smakrik med inslag av svartpeppar, mycket mogna mörka bär och björnbär med en mjuk och lång eftersmak.
Passar till: De flesta kötträtter av ljust kött och till nöt eller vilt, gärna med krämigare och fetare tillbehör.
Kvalitetsfaktorer: På Sicilien är klimatet mycket varmt och torrt och landskapet är bergigt. Solen är mycket stark under sommarhalvåret, vilket på vintern förbyts till regn där temperaturen sällan sjunker under noll. Det i kombination med närheten till havet ger druvorna välbehövlig svalka nattetid och mognadsperioden blir lång. Vingården i Vittoria har ett mikroklimat med idealiska förhållanden för vinodling. Rankorna är planterade på ett tjockare lager röd sandjord med underliggande kalkrik jord som dränerar bra. Druvorna till vinet handskördas i mitten av september, först Cabernet och två veckor senare den sent mognande Nero d’Avolan. Efter att de krossats mycket lätt sker temperaturkontrollerad jäsning vid 28-30 grader. Druvornas skal extraheras för att dra ut extra smak och färg. Vinet lagras på amerikanska barriquefat.
Kort om: Nivuro är ett av firmans prestigeviner som fått fina utmärkelser och omnämnanden i internationella sammanhang, bland annat i vinmagasinet Decanter.

Feudo di Santa Tresa grundades redan 1697 och tillhör en av Siciliens topproducenter. Första årgången var 2001 och omfattningen på vingården gör de till en av de största vinodlarna i Vittoria.

Filosofin är att ta tillvara de generösa naturtillgångar som området erbjuder och producera viner där druvornas ursprung och karaktär framhävs på bästa sätt.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8890701 Beställning
Luddes
2012-01-24 8

Kommentarer