Nicolas Feuillatte Cuvée Palmes d'Or Brut - 1997

MOUSSERANDE VINER 12%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-10-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
1996
1997
1998
Karaktär: Djupt gul med lätt halmton. Stor djup och utvecklad doft med rågbröd, hasselnöt och lätt animaliska toner. Stor mousse, mogen och stöddig Champagne med stark ton av perfekt mogna röda äpplen, stor god frukt som matchar de höga syrorna som bär fram smaken. Smakar fin pinot-champagne från Aÿ. Lång och intensiv eftersmak som sitter kvar ett bra tag.
Lagras: Som alla stora champagner kan även Palmes d'Or lagras flera år, lite beroende på årgång förstås. Denna 1996 klarar säkert att uppleva sin 25-årsdag utan att ha tappat spänst. Som bäst mellan 12 och 20 år gammal.
Passar till: Lite kraftigare mat som grillad piggvar med dijonhollandaise, men även försiktigt tillagad kalv – till exempel Oscar! – eller varför inte anka med apelsinsås, en snudd på bortglömd delikatess.
Mer om Nicolas Feuillatte Palmes d’Or: Direkt efter andra världskriget var Nicolas Feuillatte en av många som sökte lyckan i landet som befriat Frankrike ur tyskarnas klor; USA. Med två tomma händer men desto mer i huvudet lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Efter drygt 20 år och lagom mätt på framgång och pengar bestämmer han sig för att trappa ner. Hans dröm i livet var att resa i South Pacific för att producera en bok. Under resan går hastigt hans far bort och Nicolas åker hem till gården bara för att se sig själv som ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set så började han producera en Réserve Partuculière som verkligen gick till hans vänner, lika många som välkända namn som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och snart var efterfrågan långt större än tillgången på druvor från lilla vingården i Bouleuse. Samarbetet med Centre Vinicole de la Champagne började 1986, här fanns druvor så det räckte, Centre Vinicole har över 2 150 hektar fördelat på 83 lokala kooperativ representerande alla delar av Champagne. Sedan samarbetet inleddes har Nicolas Feuillatte ökat sin produktion med för Champagne omöjliga siffror. Den senaste tioårsperioden har man ökat försäljningen från 700 tusen flaskor 1993 till 7,1 miljoner 2004, och tillhör idag de stora märkena.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 899 Kr 8894301 Beställning
750 ml 813 Kr 9737401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer