Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs - 1999

MOUSSERANDE VINER 12%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-01-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
1999
2005
Karaktär: Vackert gulgrön med fin lyster. Stor utvecklad fruktig doft med lite havsstrand om vintern, snäckor och jod. Stor fin mousse, tät smak med svaga toner av ostronskal, balanserad bra syra med äppliga toner. Lång ren Blanc de Blancs-smak med lätt nötigt slut.
Lagras: All champagne kan lagras några år, men just denna är god nu och upp till 8 års ålder.
Passar till: Går bra som aperitif men även till mat, gärna smörstekt fisk, allra helst sjötunga med pocherade ostron och lätt citronsmörsås, serverad med färska sockerärtor. Skaldjurstartar med champagnesmörsås, laxrom och sockerärter går också bra. Grodlår i vitlöksås.
Mer om Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs: Uttalas: [nickålá föjjátt] Direkt efter andra världskriget var Nicolas Feuillatte en av många som sökte lyckan i landet som befriat Frankrike ur tyskarnas klor; USA. Med två tomma händer men desto mer i huvudet lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Efter drygt 20 år och lagom mätt på framgång och pengar bestämmer han sig för att trappa ner. Hans dröm i livet var att resa i South Pacific för att producera en bok. Under resan går hastigt hans far bort och Nicolas åker hem till gården bara för att se sig själv som ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set så började han producera en Réserve Partuculière som verkligen gick till hans vänner, lika många som välkända namn som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och snart var efterfrågan långt större än tillgången på druvor från lilla vingården i Bouleuse. Samarbetet med Centre Vinicole de la Champagne började 1986, här fanns druvor så det räckte, Centre Vinicole har över 2 150 hektar fördelat på 83 lokala kooperativ representerande alla delar av Champagne. Sedan samarbetet inleddes har Nicolas Feuillatte ökat sin produktion med för Champagne omöjliga siffror. Den senaste tioårsperioden har man ökat försäljningen från 700 tusen flaskor 1993 till 7,1 miljoner 2004, och tillhör idag de stora märkena.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 299 Kr 8894501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer