Isabelo Chenin Blanc - 2005

VITA VINER 12.5%
Sigva
Skapades 2007-03-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2005
2009
Druvor: 100% Chenin Blanc.
Karaktär: Ljus färg. Doften är lätt och milt fruktig med någon nyans av citronskal och pinjenötter. Smaken är lätt, torr och ren med en mild fruktighet och hygglig syra.
Passar till: Milda fiskrätter allra bäst. De kan gärna vara smaksatta med vitt vin eller lite citrus, eftersom vinet har en god syra. Undvik kraftiga rätter eller rätter med sötma, eftersom vinets lätta kropp då lätt döljs. Vinet passar också som sällskapsvin. Serveras vid 10 grader.
Vininflikation: Uttag 20-30 hl/ha. Handskörd i mitten av februari 2005. Kalljäsning i rostfria ståltankar i 16 dagar vid en temperatur av 14 grader. Ingen malolaktisk jäsning.
Vinmakare: Ian.
Producenthistorik: Rättvisemärkt är en etisk och social märkning med fokus på de mänskliga rättigheterna. Arbetare och odlare får goda arbetsvillkor och skälig ersättning för sitt arbete. Barnarbete motarbetas, arbetarna får bilda fackföreningar och deras barn får gå i skolan. För arbetarna på vinodlingarna i Sydafrika innebär Rättvisemärkt bland annat att de får en lön de kan leva på, bättre boende och möjlighet att organisera sig. I Sydafrika har Rättvisemärkt särskilda kriterier för att minska rasdiskriminering och öka de svartas inflytande. Mer information om Rättvisemärkt kan hittas på www.rattvisemarkt.se.
Området: Western Cape har ett hett soligt klimat med varma torra somrar och tidvis regn på vintern.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 51 Kr 9838701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer