Malleolus - 2003

RÖDA VINER 14.5%
Viña Española
Skapades 2007-05-03 av iglaset
Betyg
0 2 0.0
Senaste betygen
Mike
2008-08-26 9
Micke J
2008-04-23 10
Årgångar
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
Lagring: 18 mån på nya franska Allier ekfat
Serveringstemp: 16-18ºC
Druvor: Tinto Fino (100%)
Information: Malleolus är latin och kan på spanska översättas till "Majuelo", ett lokalt Pesquera del Duero namn på vinodling För att tillverka detta vin har man använt druvor från vinstockar som är mellan 25 och 75 år gamla. Dessa har varit uppbundna i både ”espaldera” och ”vaso” det sistnämnda betyder att stockarna varit uppbundna nära marken. Druvorna har jäst tillsammans med druvskalen i 28 dagar, därefter sker lagring av vinet på nya franska Allier ekfat i 18 månader.

pH: 3,63.
Buteljerat i februari 2001.
Jäst i 28 dagar vid 30ºC.
Malolaktisk jäsning 20 dagar vid 20ºC.
Produktion: 37 000 flaskor a 75cl.
1200 magnumflaskor a 150cl. 400 flaskor a 300cl.
Beskrivning: Djup körsbärsfärg med blå inslag. Mogna röda frukter såsom björnbär och blåbär, ektoner, viss kryddighet. Mogna tanniner med superb ”tinto fino” struktur, fruktighet som balanseras väl mot ektonerna. Lång smakfull eftersmak med fin frukt.
Producent: Emilio Moro
Familjeägd vingård med 60 hektar egna vinodlingar av Tinto Fino (Tinta del Pais). Man har full utrustning för att tillverka viner av högsta kvalitet. Ekfaten är av amerikansk och fransk typ, ingen utav dem överstiger 3 år. Här finns även pneumatiska pressar samt rostfria ståltankar. 1989 började vingården att sälja sitt första unga vin med 6 månaders ekfatslagring. Etiketterad och godkänd enligt områdets alla regler. Innan dess gjorda man vin med Crianza och Reserva lagring och man började bli bland de bättre i området.
Installationer:
Vingården är numera helt nybyggd med 3300 kvadratmeter vinkänsla. Man har investerat i 30 st 25000 Liters rostfria ståltankar. Man har också 3 st rostfria ståltankar på 5000 Liter för speciella tillverkningar. Vingården är helt temperaturkontrollerad och ny butlejeringlinje. Här finns 600 Amerikanska ekfat samt 800 Franska Allier ekfat.

Historia: Emilio Moro började sälja vin redan för 50 år sedan. Då var det Don Emilios far, en man med bra smak och utmärkt luktsinne, som ledde firman. Man brukade åka längsmed floden Duero med båt, med ungefär 5000 liter och sälja detta till andra vingårdar i området, däribland Vega Sicilia.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
1500 ml 627 Kr 9925806 Beställning
Mike
2008-08-26 9

Micke J
2008-04-23 10

Kommentarer