Betyg
0
Färg: Gyllengul färg av hög intensitet.
Doft: Stor och intensiv doft med inslag av honung, tropisk solmogen frukt, smörkola, bivax och fat.
Smak: Smakrik med och balanserad syra, rund, fet sötaktig frukt, smörkola, fat samt visst inslag av mineral.
Druvsort: Chardonnay 50%, Verdicchio 50%
Vinifiering: Druvorna handplockas ur vingårdar i Montecarotto. Efter pressning kyls musten och jäser vid låg temperatur på franska fat i 20 dagar. Bâtonnage utförs engång i veckan och efter 8 månader dras vinet över till ståltank. Vinet vilar sedan ytterligare 10 månader på flaska innan försäljning.
Servering: Passar bra till grillade och smakrika fiskrätter samt till ljust kött såsom fågel och fläskkött.
Lagring: 0-5 år
Doft: Stor och intensiv doft med inslag av honung, tropisk solmogen frukt, smörkola, bivax och fat.
Smak: Smakrik med och balanserad syra, rund, fet sötaktig frukt, smörkola, fat samt visst inslag av mineral.
Druvsort: Chardonnay 50%, Verdicchio 50%
Vinifiering: Druvorna handplockas ur vingårdar i Montecarotto. Efter pressning kyls musten och jäser vid låg temperatur på franska fat i 20 dagar. Bâtonnage utförs engång i veckan och efter 8 månader dras vinet över till ståltank. Vinet vilar sedan ytterligare 10 månader på flaska innan försäljning.
Servering: Passar bra till grillade och smakrika fiskrätter samt till ljust kött såsom fågel och fläskkött.
Lagring: 0-5 år
Kommentarer