Camartina - 2001

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2008-03-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2001
2003
2004
2006
2007
Druvsorter: 50 % Sangiovese, 45 % Cabernet Sauvignon och 5 % Merlot och Syrah.
Framställning: Druvorna skördas vid ett skördeuttag på 30 HL/HA. Sedan vinifieras de i ståltankar där Sangiovese-druvorna ges 12 dagars skalkontakt och de andra druvorna macererar i 20 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen så lagras vinet på barriquer av fransk ek från Allier, Nevers och Troncais i ett år innan vinet blandas. Ekfaten är till 80 % nya och resten ett år gamla. Detta vin görs endast de bästa årgångarna.
Utseende: Mörkt rubinröd med någon purpurnyans.
Doft: Drygt medelstor, djup och finessrik doft med intensiv fruktighet i vilken körbär och mörka vinbär dominerar tillsammans med ceder, choklad och tobak.
Smak: Drygt medelfyllig, rikt fruktig smak med för druvsorterna typiska aromer (mest sötsyrliga körsbär, men också en liten spets av svarta vinbär), en god fruktsyra och en ung och fortfarande märkbar strävhet. Lång och finstämd eftersmak med stor komplexitet.
Användningsområden: Medelkraftiga rätter av fågel och kött, gärna med kompenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé. Passar också bra till salta ostar. Vinner på att luftas i karaff en stund och servera vinet i glas med stor kupa.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 581 Kr 9986501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer