Betyg
0
Senaste betygen
Smaktyp: Vita viner, friska & fruktiga, torra
Beskrivning: Doften är medelstor och fruktig med inslag av melon, äpple och mineral. Smaken är medelfyllig, ren och torr i en fruktig och frisk stil med inslag av gul melon, grönt äpple och mineral.
Passar till: Till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar. varför inte halstrad rödtungsfiléer med grillad havskräfta och hummersmör.
Framställning: V.O.E, Viñedos Orgánicos Emiliana är ett projekt som startades av Emilana Vineyards 1998. Vingårdar från Casablanca, Maipo och Colchagua avsattes för ekologisk och biodynamisk vinodling. Detta är det största projektet i Chile vad det gäller ekologisk odling. Namnet Adobe är taget från det tidslösa byggnadsmaterial som använts av flera förhistoriska kulturer. Det vill säga lera+halm som formas till byggstenar och får torka i solen. Delvis är vinkällaren byggd i detta material.
Druvorna som kommer från vingården i Casablanca handskördas och klasarna sorteras innan de avstjälkas och pressas.
Alkoholjäsning skedde med utvald kulturjäst i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagrades med jästfällningen (sur lie) under två månader.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar.
Beskrivning: Doften är medelstor och fruktig med inslag av melon, äpple och mineral. Smaken är medelfyllig, ren och torr i en fruktig och frisk stil med inslag av gul melon, grönt äpple och mineral.
Passar till: Till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar. varför inte halstrad rödtungsfiléer med grillad havskräfta och hummersmör.
Framställning: V.O.E, Viñedos Orgánicos Emiliana är ett projekt som startades av Emilana Vineyards 1998. Vingårdar från Casablanca, Maipo och Colchagua avsattes för ekologisk och biodynamisk vinodling. Detta är det största projektet i Chile vad det gäller ekologisk odling. Namnet Adobe är taget från det tidslösa byggnadsmaterial som använts av flera förhistoriska kulturer. Det vill säga lera+halm som formas till byggstenar och får torka i solen. Delvis är vinkällaren byggd i detta material.
Druvorna som kommer från vingården i Casablanca handskördas och klasarna sorteras innan de avstjälkas och pressas.
Alkoholjäsning skedde med utvald kulturjäst i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagrades med jästfällningen (sur lie) under två månader.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar.
Kommentarer