Drie Fonteinen Oude Geuze

ÖL 6%
Skapades 2010-06-26 av iglaset
Betyg
9 66 7.31
Senaste betygen
jejk
2016-02-05 8
MrHonken77
2015-08-04 7
stokies
2015-06-29 7
Bonne1978
2015-06-29 5
alvaro15
2015-06-26 6
Geuze is produced by mixing one-year old, two- and three-year old Lambik. 'Young' Lambik contains fermentable sugar, while old Lambik has the characteristic 'Senne' taste. This mixture is clarified using isinglass and is bottled after one week. From this moment on, the brew can be called Geuze. The secondary fermentation of the beer therefore takes place in the bottle which is stored for around one and a half year.,
During this time, nature works wonders and makes Geuze a beer worthy of the title 'master brew'. Nothing is left to chance. Geuze matures best in large corked bottles which lie on their side in temperature-controlled cellars.
Even after this painstaking maturation process, Geuze must be treated with the greatest respect. It is a beer which must be poured and served gently and carefully. The old Belgian saying that "craftsmanship is mastership" is true for Geuze more than for any other beer.
Traditionally-brewed Geuze has a full and tantalizing bouquet, a sharp aroma and a soft, velvety flavour. It is a particularly healthy drink which is still to this day recommended for people who are sick or convalescing as a way of restoring their strength. Indeed, this way may be one of the reasons why Geuze is called the champagne of Belgium beers.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 59 Kr 162203 Ordinarie
375 ml 86 Kr 1187203 Beställning
375 ml 64 Kr 1179003 Beställning
analoguerogue
2011-03-29 7

Mothas
2011-02-21 8

peterclash
2011-01-19 3

jrm
2011-01-14 9

os2004
2010-12-12 9

purju
2010-12-12 9

Kjell-Fredrik
2010-11-18 7

Danne...
2010-11-16 9

shaitan
2010-11-13 6

pentry
2010-11-03 6

nohnohyeh
2010-11-03 7

Delph1
2010-08-03 8

Thorsten
2010-08-01 8

H.Augustsson
2009-10-31 9

Todeon
2009-09-22 9

bluesjohan
2009-09-09 9

Casa
2009-07-11 9

opuspocus
2008-08-06 10

mommopp
2008-05-31 9

andersand
2008-03-26 8

Probstner
2007-10-02 9

Gunnar H
2007-09-29 9

MacLaurin
2007-09-28 10

fursten
2007-09-28 8

~L~
2007-09-22 7

Porterbryggare
2007-05-01 9

Ronny T
2007-04-17 9

lasseg
2007-04-17 10

Rogge
2007-04-17 9

Bubbles
2007-04-17 9

Kommentarer
Myspanda
Höjer till 8'a, Mycket sur och mycket god, en stor del ek i smaken.
8
RollE2k
Mycket välbalanserad gueze, jag gillar att den är inte extremt sur som vissa är. Däremot föredrar jag själv generellt fruktsurisar. Trevlig är den iaf. 7.5p
7
m81mlm
Champagne! Påminner starkt om den franska drycken och dessutom är den ganska ciderlig. Mycket god och lättdrucken. Tror att jag ska dricka mina färska, den lär ju inte bli surare med tiden och surare vill jag ha den.
8
Brink
Frisk, syrlig, citrus. Det första som slog mig att den är väldigt balanserad och snäll. Inte alls lika syrlig och sur som Cantillon, som Lasseg beskrev tidigare. Mycket välavvägd, den här skulle man kunna dricka hur många som helst utav.
10
Delph1
En öl som kräver en van drickare. Om man vet vad man ger sig in på har man mycket att uppskatta, men inget man ska kasta sig in på om man är ovan. Spontanjäst när det är som bäst.
8
Thorsten
Börjar komma mer och mer in i denna värld men denna är fortfarande en utmaning. Jag har köpt på mig ett gäng att öva på. Det gör jag med stor glädje :-)
8
MacLaurin
Som Lasseg sa, för ett fåtal är detta buteljerad njutning. En orgasm på tungan. Det enda den enda jag skulle förändra är att göra den lite surare.
10
~L~
Interessant. Mycket Intressant. Men bara att smaka.
7
lasseg
En av de första spontanjästa ölen jag drack. Inte lika sur som Cantillon, men tusen gånger mer disktrasa, strumpa och stall. En utmaning för många, odrickbart för de flesta, men ren njuting för ett fåtal.
10