Zen of Zin Old Vine Zinfandel - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Skapades 2008-06-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Kalifornien USA
Senaste betygen
Beskrivning: Förföriskt god doft av mörka bär, kakao och brynt smör.
En komplex smak som först bjuder på fruktiga björnbär, vidare på runda fattoner av kaffe och smörkola som hänger kvar länge i eftersmaken. Allt inbäddat i fina tanniner av god kvalitet.

Passar till: Ett utmärkt vin till smakrika kötträtter. Tex en grillad ryggbiff med smörstekta kantareller, en nötig selleripuré och rödvinssky.

Framställning: ”No Wimpy Wines” är Ravenswoods slogan och den säger mycket. Vinerna ska vara lika kraftfulla och bra som attityden hos vinmakaren och hela hans team. Ravenswoods vinmakare, Joel Peterson, letar varje år efter små kvantiteter av exceptionellt bra viner från de olika vingårdarna för att blanda med.
Ravenswoods jobbar enligt traditionella metoder. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara medför att addera karaktär och kraft. Hatten (skal och kärnor) pressas ner i vinet tre till fem gånger per dag, för hand och med hjälp av maskiner.

Zen of Zin tappades på flaska i Januari 2006, innan dess har det lagrats i 14 månader på Franska ekfat, varav upp till 30% var nya.

Lagring: Gott att dricka nu men kan utan problem lagas 3-5 år eller mer under goda lagringsförhållanden

Artikel nr: 8263801
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor:
Zinfandel 76%
Carignan 15%
Petite Sirah 6%
Andra druvsorter 3%
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8263801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer