El Coto Rosado - 2007

ROSÉVINER 12.5%
Spendrups Vin
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
HenrikCL
2010-03-03 3
Årgångar
2007
2009
Druvor: Tempranillo 85 %, Garnacha 15 %
Vinifiering: Jäsning i temperatur-kontrollerade tankar av rostfritt stål. Skalen är med under första dygnens jäsning för att ge färg och karaktär åt vinet. Garnacha ger charm och rondör, Tempranillo ger färgen.
Doft: Frisk, fräsch doft med härligt inslag av hallon och röda bär.
Smak: Torr, frisk smak med inslag av hallon och röda vinbär.
Passar till: Somriga sallader med fisk, kyckling eller skaldjur, till tapas eller som aperitif. I Spanien och vid den franska Medelhavskusten serverar man gärna rosévin till fisksoppor och till stekt fisk.
HenrikCL
2010-03-03 3

Kommentarer