Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon - 2005

RÖDA VINER 14%
Oenoforos
Skapades 2007-03-28 av iglaset
Betyg
1 1 0.0
Senaste betygen
guvhas
2012-08-11 8
Årgångar
2005
2008
2010
2013
Färg: Mörk röd.
Doft: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt och mustigt".
Passar till: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
1500 ml 159 Kr 8274906 Beställning
3000 ml 229 Kr 8274908 Beställning
guvhas
2012-08-11 8

Kommentarer
systematica
5 av 5 av Göteborgs-Postens BIB-test 21/7 2011