Il Ruffiano - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-07-19 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Svartgam
2012-10-27 9
Årgångar
2006
2008
Druva: Corvina (50%), Corvinone (20%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
Karaktär: Vinet har en klar, rubinröd färg. Doften är klassisk med tydliga körsbärstoner och en diskret russinton från den del torkade druvor som använts. Smaken är mycket fruktig, ganska mjuk och med bra syra. Vinet går utmärkt att dricka ungt men utvecklar större djup med något års lagring.
Passar till: Charkuterier, pasta, kötträtter på kalv och fågel, de flesta ostar.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna handskördas från 25-åriga stockar. En del av druvorna får jäsa och macerera i 10 dagar medan del av druvor först får torka i 2 månader för en högre smak- och sockerkoncentration. De torkade druvorna macereras sedan i 20 dagar före jäsning. Efter avslutad jäsning blandas vinet och lagras på stora ekfat 6-8 månader. Beteckningen “Classico” står för “hjärtat/ursprunget” och syftar till området som var det första godkända för vinproduktion i Valpolicella. Vinmakaren Diego Bertoni anser att viner från området behöver tid för att uppnå full komplexitet och förespråkar lång ekfatslagring, allt anpassat efter druvornas behov och potential
Kort om: Buglioni är en liten kvalitetsproducent med 14ha vinmarker i hjärtet av Valpolicella Classico med kvalitet som ledord! Intresset kring deras viner är stort och kvaliteten numer vida omtalad vilket bland annat resulterat i guld för l’Amarone i Vinitaly 2004.

Familjen Buglioni köpte egendomen så sent som 1993. Alfredo Buglioni är vinentusiast och tidigare vinmakare som tillsammans med oenologen Diego Bertoni står bakom all vinproduktion. Målet är att med modern teknik och kunskap producera viner av högsta kvalitet präglat av individuell personlighet i traditionell stil.

Familjen Buglioni är mycket intresserade av mat och dryck i kombination och äger flera kända restauranger i norra Italien.
Svartgam
2012-10-27 9

Liknande artiklar
Kommentarer