Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay - 2004

VITA VINER 14.5%
Sigva
Skapades 2007-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2004
2012
Druvor: 100% Chardonnay
Karaktär: Doften är medelstor, med intensiva dofter av passionsfrukt, krusbär och lime. Torrt, krispigt vin med smak av passionsfrukt, krusbär och örtiga toner. Krispig frisk hög syra med en rik och elegant smak som håller sig kvar.
Passar till: Smakrika rätter av fisk eller ljust kött med örter och lätta såser med citrus, vitt vin, grädde eller creme fraiche.
Vininflikation: Handskörd i mitten av april från de 3-15 år gamla vinstockarna. Kalljäsning i 3 år gamla, amerikanska ekfat som följdes av vidare lagring på jästfällning i 9 månader.
Vinmakare: Matt Thomson
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8283501 Beställning
Kommentarer