Karaktär: Druvorna kommer i från gamla stockar där skördeuttaget är 15 hektoliter per hektar. Därför är varje skörd utav det här vinet begränsat. Jäsning sker på cementtankar därefter får vinet lagras på franska ekfat mellan 6-9 månader, beroende på druvsort.
Passar till: mustiga grytor av nöt- eller lammkött, grillad fisk eller till en köttbit, eller till osten.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna kommer i från gamla stockar där skördeuttaget är 15 hektoliter per hektar. Därför är varje skörd utav det här vinet begränsat. Jäsning sker på cementtankar därefter får vinet lagras på franska ekfat mellan 6-9 månader, beroned på druvsort.
Kort om: Chateau Musar startade sin verksamhet 1930 med Gaston Hochar och firar i år 75 års jubileum. 1958 tog den nuvarande ägaren och vinmakaren över Serge Hochar. Serge har studerat oenologi på universitetet i Bordeaux och utnämndes till ”Man of the Year 1984” av vintidningen Decanter. Idag arbetar även Serges son Gaston på företaget. Chateau Musars viner har en personlig stil som inte liknar någon annans, med stora inslag av klassisk Bordeaux. Chateau Musar är också hyllade för att man lyckats framställa vin alla år utom två, trots inbördeskrig. Vingårdarna ligger två timmars bilväg från vinanläggningen vilket innebär att druvorna snabbt måste transporteras från odlingsplatsen så att de inte tar någon skada. Bekaadalen är så gott som frostfri med regniga, milda vintrar och långa varma somrar med en medeltemperatur på 25º C . Detta innebär att man i lugn och ro kan bestämma när man vill skörda och kan avgöra exakt när druvorna är som mest koncentrerade.
Passar till: mustiga grytor av nöt- eller lammkött, grillad fisk eller till en köttbit, eller till osten.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna kommer i från gamla stockar där skördeuttaget är 15 hektoliter per hektar. Därför är varje skörd utav det här vinet begränsat. Jäsning sker på cementtankar därefter får vinet lagras på franska ekfat mellan 6-9 månader, beroned på druvsort.
Kort om: Chateau Musar startade sin verksamhet 1930 med Gaston Hochar och firar i år 75 års jubileum. 1958 tog den nuvarande ägaren och vinmakaren över Serge Hochar. Serge har studerat oenologi på universitetet i Bordeaux och utnämndes till ”Man of the Year 1984” av vintidningen Decanter. Idag arbetar även Serges son Gaston på företaget. Chateau Musars viner har en personlig stil som inte liknar någon annans, med stora inslag av klassisk Bordeaux. Chateau Musar är också hyllade för att man lyckats framställa vin alla år utom två, trots inbördeskrig. Vingårdarna ligger två timmars bilväg från vinanläggningen vilket innebär att druvorna snabbt måste transporteras från odlingsplatsen så att de inte tar någon skada. Bekaadalen är så gott som frostfri med regniga, milda vintrar och långa varma somrar med en medeltemperatur på 25º C . Detta innebär att man i lugn och ro kan bestämma när man vill skörda och kan avgöra exakt när druvorna är som mest koncentrerade.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 199 Kr | 8453401 | Beställning |
375 ml | 139 Kr | 746303 | Ordinarie |
Kommentarer