Red Truck Cabernet Sauvignon - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Vinovum
Skapades 2008-03-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Producenten: Red Truck är ett ungt företag som på kort tid fått mkt uppmärksamhet för sina viner. Företaget ligger på gränsen mellan Sonoma County och Napa Valley. Företagets namn kommer från en röd lastbil som ägs av familjen. Om denna lastbil finns det många historier på deras hemsida, som utomstående kan man konstatera att deras engagemang är nästan lika stort för framställningen av publika, välgjorda och mycket prisvärda viner. En producent som kommer skörda stora framgångar framöver….och bära hem frukten i sin…röda lastbil.
Vinifikation: 2004 hade man en varm tidig vår vilket ledde till en tidig skörd med utmärkt frukt. Sommaren var inte alltför varm vilket gav druvorna en lång mognadsperiod vilket i sin tur gav en rik elegant frukt. På slutet av sommaren blev det varmt vilket gav vinet sin komplexitet. Vinet hade en stor koncentration och en djupröd intensiv färg. Cabernet Sauvignon till detta vin växer i Monterey County’s Hames Valley, där vinet får en rika smaker av hög kvalité. En liten del av druvorna kommer från det lite svalare området San Luis Obispo, där svalkan bidrar med fräschhet till vinet. De olika små odlings lotterna skördades var för sig efter hur mogna druvorna var. En balans mellan mogen frukt och fräsch syra avgjorde när druvorna plockades. Druvorna skördades för hand och pressades försiktigt så att vissa druvor var hela i början av jäsningen, vilket gav de explosiva fruktbomb som kännetecknar detta vin. Jäsningen gjordes i ståtankar med noga utvalda jäststammar. 2 gånger per dag pumpades vinet och temperaturen kontrollerades noga för att optimera färgen och fruktsmakerna. Vinet fick efter jäsningen mogna på mörk rostade franska ekfat.
Beskrivning: Rik frukt i både doft och smak med en explosiv upplevelse av örter och svarta vinbär blandat med en mjuk choklad karaktär med inslag av rostad ek. Vinet har en mäktig och smakrik eftersmak.
Passar till: smakrika rätter av nöt, gris, lamm, vilt, feta fågelrätter. Gärna smakrika tillbehör, vitlöks gratinerad potatis gratäng. Svamp kompott och milda hårdostar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 96 Kr 9727101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer