Årets ölperson 2012 utsedd…


2012-10-24 av lasseg

iGlaset gratulerar Marianne Wallberg, upphovskvinna och tillika festivalgeneral för SBWF, men framförallt fantastisk ölpersonlighet, till utmärkelsen “Årets ölperson 2012”

Djupt inne i anrika Tennstopets innersta samlades ett fyrtiotal nyfikna åhörare för att deltaga vid korandet av vinnaren till det nyinstiftade priset “Årets ölperson”. Det är Galatea som ligger bakom det hela och syftet är “att uppmärksamma och utmärka en person som har gjort en stor gärning för att främja ölkulturen i Sverige”. Att priset går till Marianne Wallberg, grundare och VD för Stockholm Beer & Whisky Festival är ju bara att klappa i händerna och busvissla åt.


När Marianne Wallberg lade grunden för ölmässan för tjugo år sedan så hade vi brorsorna här på iGlaset knappt kommit i målbrottet… Vi är otroligt glada för Mariannes skull och samtidigt väldigt tacksamma för den draghjälp vi fick av mässan i vår ungdoms dagar (vi ställde ut 2008 och 2007 på mässan). I år deltog vi som besökare och nog är det en helt annan upplevelse att bara kunna slappna av och njuta av alla fantastiska människor, gäster och drycker som gör Stockholm Beer & Whisky Festival till en av öl-årets absoluta höjdpunkter.


Starkt jobbat Marianne, tack för de senaste tjugo åren – och räkna med vårt stöd de kommande tjugo åren!

Tillbaka