Stallhagen

Information
Land Finland
Kontakt info@stallhagen.com
Adress Getavägen 196 AX-22410
Åland
Godby
Telefonnummer +358 (0)18 48500
Hemsida http://www.stallhagen.com/
Namnet Stallhagen...
... kommer från fastigheten där bryggeriet är beläget, i naturskön omgivning på den åländska landsbygden. Den svenske kungen Gustav Vasa använde i början av 1500-talet Grelsby Kungsgård som sitt residens under sin vistelse på Åland. Kungsgården omfattade även ett stall med tillhörande hage, därav namnet Stallhagen.

Stallhagens öl ...
... lagras den tid ett gott öl kräver för att utveckla den fylliga smak, den naturliga kolsyran och det fina skum som industriöl inte med dagens tidsoptimera-de tillverkningsmetoder tillåts göra hos volymproducenterna.

När man häller upp en öl från Stallhagen i en bägare, ser man hur de små bubblorna formar ett tätt och krämigt skum som bevarar aromerna medan du avnjuter ölet. Öl med tillsatt kolsyra bildar ett grovkornigt skum som är flyktigt och har en kort livslängd och bevarar därmed inte ölets aromer.

Slow Beer - Hand made
Närproduktion, miljö- och kvalitetsargument är alla mervärden som Stallhagen vill kommunicera effektivt och som uppskattas av den medvetne konsumenten. Med Stallhagen skall man få mera känsla och mera smak – helt enkelt mer öl för pengarna.

Producentens artiklar