maxistockholm2

Max

Om
  • Bor i Stockholm
  • Nästan 58 år
  • Antal inlogg 0
  • Medlem ungefär 13 år

Achievements
  • 20 Betyg
  • 10 Kommentarer
Användaren har inte skrivit något om sig själv än.
Användaren har inte skapat någon artikel än
Användaren följer ingen än
Källaren är tom :(
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
En av mina absoluta favoriter bland vita viner i de lägre prisklasserna. Om detta är ett av J M Brocard's billigaste viner så måste det finnas riktiga pärlor i hans övriga sortiment (har ej hunnit prova - men det ska inte dröja länge!)!
8
Inget speciellt för en 1996:a, men jag skulle tro att den vinner på att lagras i några år till; tänker spara flaska nr 2 till åtminstone 2010.
6
Castellane Brut
Intetsägande, enkel champagne. Tydligen fick den höga betyg i tidningarna för några år sedan, men jag har svårt att förstå varför om den smakade då som den gör nu.
4
Såklart inte att jämföra med -96:an, men gott och mycket "lättdrucket" (i positiv mening!) samt verkar vara ganska typiskt för sin årgång (1998). Dock tveksamt om man får så mycket mer än om man köper en bra 300-kronors champagne.
7
Belle Epoque Brut
Smak och betyg nlir säkert väldigt olika beroende på årgång! Mitt betyg avser den -89:a som jag drack nyligen, medan det just nu verkar vara årgång -99 som importören har inne. -89:an: En mjuk och god champagne med bra syra, men kanske lite "ospännande" till det aktuella priset.
8
En lite speciell champagne med mycket smak.
7
Dom Pérignon - 1998
Visst, gott var det, särskilt när vinet fått lufta en stund, men absolut inte värt pengarna...
7
André Clouet Grande Réserve
Ett fynd för under 250 spänn! Men den är ganska kraftig och det är inte säkert att alla gillar den som aperitif; passar nog bäst till "lättare" mat. På senaste nyårsfirandet var detta samtligas (!) favorit runt bordet, och då var de andra tre champagnerna runt omkring inga dåliga viner!
8
Louis Roederer Brut Premier
Elegant och mycket bra, men kanske lite intetsägande? (Har å andra sidan läst att vissa kallar den "fräck och personlig", så uppenbarligen är det en smaksak...)
8
Bollinger Special Cuvée Brut
Håller med, helt klart en av de bästa för sitt pris! Min sambo fick en i present som vi "glömde" ett par år, vilket gjorde den klart bättre än de andra flaskor vi druckit! Spara alltså gärna i något år.
8