Beer-naise

Daniel .
Beernaise
Från Skaraborg
Ålder mer än 38 år
Hemsida http://www.beer-naise.se
Senaste besök nästan 6 år
Antal inloggingar 23
Medlem sedan 2010-07-09
Missing 10 Artiklar

Badges kommentarer 200 200 Kommentarer

Badges betyg 300 300 Betyg

Achievements

Beer-naise är en helt vanlig kille som heter Daniel och som föddes i Falköping 1981. Som ung kille så började ett lite starkare intresse för öl att växa fram. Det började med lite tjeckiska sorter som Staropramen, Gambrinus, Zlatopramen, Starobrno, osv.

Med tiden utvecklades detta till ett starkare intresse och viljan att prova nya typer och sorter. I början hade han lite svårt med riktigt välhumlade sorter och belgare tyckte han nästa inte var öl. Som tur är så blev det folk även av Daniel som idag uppskattar de flesta sorter.

Runt 2008 tog ölintresset en liten högre fart och han började mer aktivt jaga öl och beställa hem till det lilla lokala systembolaget. Idag är det mer en vana än ett undantag att det läggs en beställning samma dag som det kommer nya släpp.

Annons
Exportera
2718 jamtlands postiljon
Jämtlands Postiljon
mer än 8 år sedan (2011-02-21 06:53)
Vätskan är kastanjefärgad och klar. Skummer är högt, gräddigt och lätt smutsvitt. Det sjunker sakta ner och lämnar en hel del rester på glaset. Doftar lätt sött med rostad malt, gräs och lite fruktiga humletoner. Det smakar malt med tydliga toner från karamell. Lite bröd och en lätt alkoholton tränger igenom. Kolsyran är mild och kroppen är lätt till medel. Bra beska och lång eftersmak. Trevlig men inte någon favorit.
Beer-naise
6
28937 s t eriks dubh
S:t Eriks Dubh
mer än 8 år sedan (2011-02-21 06:52)
Överraskande trevlig och lättdrucken trots sina 10.7%. Absolut den bästa ur S:t Eriks serien.
Beer-naise
8
893 st peter s cream stout
St Peter's Cream Stout
mer än 8 år sedan (2011-02-21 06:51)
Jag har drucket den här några gånger tidigare men jag hade nästan glömt av hur god den här faktiskt är. En riktig trevlig öl som passar fint att krypa upp i soffan med och dricka med ganska stora klunkar.
Beer-naise
7
29298 aecht schlenkerla eiche doppelbock
Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock
nästan 9 år sedan (2011-02-01 16:56)
Smaken är lite söt och det är helt klart smaken av ölkorv och röktkött som dominerar. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag tycker det smakar som men det är väldigt bekant. En lätt ton av alkohol tränger igenom men inte farligt för att vara på 8%. Len och nästan lite oljig munkänsla. Kolsyran är svag och kroppen medel till stor. Först var jag inne på att ge den en 7:a men när den var urdrucken var jag ganska trött på korvsmaken så den åker ner ett snäpp. Godkänd men jag gillar Aecht Schlenkerla Rauchbier lite mer.
Beer-naise
6
22229 dj vlebryg son of nekron
Djævlebryg Son of Nekron
nästan 9 år sedan (2011-02-01 16:54)
Jag gillar öl med röksmak och den här röksmaken som kommer från torv tilltalar mig mer än den som smakar för mycket korv och skinka. Jag drack faktiskt en flaska av den här för ett tag sedan men då var vi lite ivriga och drack den lite för kall. Stort misstag för idag var den ännu bättre (13.5 grader).
Beer-naise
8
19663 nils oscar coffee stout
Nils Oscar Coffee Stout
nästan 9 år sedan (2011-02-01 16:52)
Vätskan är svart och skummet är stort och brunt. När det sakta sjunker ner lämnas det en del rester på glaset. Det doftar sirap, bröd och starkt kaffe. Smaken är lite torr med rostade kaffebönor, choklad och trä. Samt en del fruktiga toner. Munkänslan är len men kroppen är lite för tunn. Kolsyran är svag.
Beer-naise
7
27044 fr li strawberry beer
Früli Strawberry Beer
nästan 9 år sedan (2011-01-20 07:45)
Doften är söt med mängder av en lite kemisk och onaturlig jordgubbsdoft. Smaken domineras av jordgubbssaft och är faktiskt inte är så söt som jag väntade mig. Känns helt alkoholfri och avslutas ganska torr och sötklibbig. Kolsyran är mild och kroppen medel till lätt. Kul att test men kommer förmodligen inte köpas igen. Möjligen om man gör jordgubbssorbet och slår på lite av denna när den serveras.
Beer-naise
4
18863 oppigards starkporter
Oppigårds Starkporter
nästan 9 år sedan (2011-01-20 07:44)
Här doftar det mycket kakao, rostad malt och choklad. Ren och härlig porterdoft utan några störande toner. Det smakar kaffe, mörkchoklad och rostad, nästan bränd malt. Efter en stund kommer även en lätt ton av rök och torkad frukt fram. Smakar riktigt gott utan att egentligen sticka ut så mycket men det är det som gör den så trevlig. Kolsyran är medel med pyttesmå bubblan som sticker till lite på tungan. Kroppen är medel. Eftersmaken är lite lätt torr med lite rök. Mycket välbalanserad och lättdrucken. Som vanligt så levererar Oppigårds en öl av hög kvalité.
Beer-naise
8
13849 innis  gunn rum cask oak aged beer
Innis & Gunn Rum Cask Oak Aged Beer
nästan 9 år sedan (2011-01-18 19:10)
Doftar oerhört mycket fudge, smörkola, lite vanilj, rök och trä. Redan här anar jag att den kommer vara för söt för mig. Det smakar även mycket fudge och smörkola. Blir verkligen jobbigt sött efter en stund. Lite rom med en del alkohol som försiktigt tränger igenom men inte så att det stör. Mild kolsyra och medium till lätt kropp. Ett litet glas istället för något söt och sliskig likör kanske skulle fungera för mig. Men 33cl är för mycket för mig och den hinner bli ganska matt innan jag har tömt glaset.
Beer-naise
4
4179 la goudale blonde  l ancienne
La Goudale Blonde à l'ancienne
nästan 9 år sedan (2011-01-17 21:05)
Vätskan är ljusgul med ett guldigt skimmer. Skummet är vitt, tjockt och väldigt högt. Det sjunker sakta ner och lämnar mycket rester på glaset. Det doftar mycket malt och en del bröd och lite fruktiga toner. Smaken är lätt fruktig med en del metall och mycket malt. En del beska och ganska torr. Kan tänka mig att den skulle få bättre betyg en varm sommardag efter att man har klippt gräset.
Beer-naise
5
887 kwak
Kwak
nästan 9 år sedan (2011-01-17 21:03)
Vätskan är rödbrun och grumlig. Skummet är jätte högt, vitt och ligger kvar länge. Det lämnas en hel del rester på glaset när det sjunker ner. Det doftar belgojäst och fruktigt med äpple och citrus. Smaken går i samma stil som doften. Lite söt och syrlig. Lite beska som hjälper upp ölen lite. God och trevlig och alla borde testa den. Inte minst om man har chansen att dricka en ur deras exponeringsglas som är lite speciellt.
Beer-naise
7
4096 schneider aventinus
Schneider Aventinus
nästan 9 år sedan (2011-01-12 23:35)
Doften är rejäl och det är först jästdoften jag känner. En ganska söt belgisk doft. Annars lite typsikt veteöl med stor fruktighet med citrus och mycket banan. Smaken går i samma stil som doften med jäste och fruktigheten. Mycket belgiska dubbel vibbar. Kolsyran är stark men det är mycket små bubblor som snabbt försvinner i munnen. Kroppen är medel. Strålande öl som alla borde testa någon gång i livet.
Beer-naise
8
29187 stromsholms malakias
Strömsholms Malakias
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:15)
Flaska 886 av 1000. Vätskan är mörkbärnsten och skummet är tjockt och lätt smutsvitt. Det ligger kvar en bra stund och lämnar lite rester på glaset. Det doftar humle och rök. Smaken är frisk med en del beska och rök. Men röksmaken är ändå ganska mild och ölen är väldigt lättdrucken. Kroppen och kolsyran är medel. De säger själva att de inte gör några extremöl och detta är en rököl som inte tar i från tårna.
Beer-naise
7
2638 great divide hibernation ale
Great Divide Hibernation Ale
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:13)
Vätskan är mörkröd och klar. Det två fingrar höga skummet är lätt smutsvitt och ligger kvar ett tag. Det lämnar en del rester på glaset. Här doftar det citrus, grapefrukt och karamell. Det smakar mycket grapefrukt och den har en rejäl beska som även finns med i eftersmaken. Även smak av söt torkad frukt och nötter, paranötter tror jag. Kroppen och kolsyran är medel. Trevlig och välbalanserad.
Beer-naise
7
9360 north coast brother thelonious
North Coast Brother Thelonious
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:11)
Det doftar karamell, torkad frukt och lite kryddor. Lite lätt doft från jästen. Smaken är ganska så okomplicerad. Malt, smörkola, lite kryddor och något fruktigt. Ganska söt. Man känner värmen från alkoholen men inte så mycket smak av den. Kolsyran är svag och kroppen är medel. Trevlig öl som tyvärr är ganska enkelspårig.
Beer-naise
7
29293 stone 14th anniversary emperial ipa
Stone 14th Anniversary Emperial IPA
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:10)
Vätskan är aprikosfärgad och grumlig. Skummet är högt, vitt och ligger kvar ett tag. När det sjunker ner så lämnas det en del rester på glaset. Rejäl besk doft av grapefrukt, tallbarr och gräs. Smaken domineras också av beskan med mycket frukt, omogen frukt till och med. Grape och mycket passionsfrukt. Eftersmaken är väldigt lång och sitter långt bak i munnen och det är främst den beska frukten som jag känner. Kolsyran är svag och kroppen är medel till svag. Lite matt och dämpad humle. Hade varit grymt att få testa den purfärsk.
Beer-naise
7
29031 mohawk barley wine
Mohawk Barley Wine
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:08)
Söt smak med karamell, fudge och mogen frukt. Bra och trevlig beska som även hänger med länge i eftersmaken. Avslutas lite torrt. Kolsyran är svag till medel och kroppen är medel. Nog för att den är på 10.5% men det tycker jag inte känns på smaken. Alkoholen finns där men den blir aldrig spritig i smaken. Den här tycket jag är kanon trevlig. Jag har två flaskor till som ska få mogna lite. Tror den kommer höja sig minst ett snäpp om det får ett år på sig.
Beer-naise
8
2732 fuller s esb
Fuller's ESB
nästan 9 år sedan (2011-01-11 17:05)
Vätskan är kopparfärgad och klar. Skummet är högt, gräddigt och vitt. Det ligger kvar en stund innan det sjunker ner. Det lämnas lite rester på glaset. Det doftar smörkola, karamell, lite mörktbröd och blommor. Inte sanslöst mycket doft men det är bra dofter och inget att anmärka på. Det smakar lite sött med fudge och karamell. Frisk med frukt, lite bröd och mineraler. Beskan finns givetvis där. Avslutas lite torr. Mild kolsyra och medel kropp. Trevlig utan att vara extrem och komplex utan egentligen väldigt enkel med mycket smak.
Beer-naise
8
29361 anchor christmas ale
Anchor Christmas Ale
nästan 9 år sedan (2011-01-03 23:55)
Vätskan är mörkröd och klar. Skummer är högt, ljusbrunt och ligger kvar länge. Det lämnas mycket rester på glaset när det sjunker ner. Det doftar karamell, fudge, honung, blommor och frukt. Smaken är sur och söt på samma gång med en behaglig beska. Det smakar karamell, frukt och kavring. Lätt till medel kropp och stark kolsyra. Lite konstiga smaker som jag inte vet vad det är och tyvärr tycker jag kan känner något lite kemiskt. En ganska trevlig öl som är lite annorlunda och det är ju alltid kul.
Beer-naise
7
29268 mikkeller santa s little helper
Mikkeller Santa's Little Helper
nästan 9 år sedan (2010-12-26 15:50)
Avnjöts på julafton strax innan maten. Mycket trevlig och välbalanserad. Ska bli spännande att se vad som händer med flaskan som jag sparar till nästa jul.
Beer-naise
8
 • 229 1258
  balder
  Fredrik Balder
  Malmö
  Medlem sedan 2009-07-31
 • 10 85
  dempa
  dennis weiler
  göteborg
  Medlem sedan 2008-03-27
 • 528 1992
  Casa
  Weine Svensson
  Göteborg
  Medlem sedan 2008-03-29
 • 76 309
  Henke_H1978
  Henrik Holmberg
  Eskilstuna
  Medlem sedan 2010-07-02
 • 1216 2023
  lasseg
  Lars-Göran Dahlgren
  Stockholm
  Medlem sedan 2006-11-10
 • 518 516
  Brolla
  Tommy Brolin
  Bollnäs
  Medlem sedan 2011-12-09
 • 71 730
  Adamski
  Adam Leszczynski
  Kungälv
  Medlem sedan 2011-06-10
 • 285 1198
  Divko
  Divko ™

  Medlem sedan 2012-03-10
 • 498 483
  dildoe
  Petter Marklund
  Byske
  Medlem sedan 2011-04-06
 • 229 1258
  balder
  Fredrik Balder
  Malmö
  Medlem sedan 2009-07-31
 • 528 1992
  Casa
  Weine Svensson
  Göteborg
  Medlem sedan 2008-03-29
 • 1216 2023
  lasseg
  Lars-Göran Dahlgren
  Stockholm
  Medlem sedan 2006-11-10
 • 76 309
  Henke_H1978
  Henrik Holmberg
  Eskilstuna
  Medlem sedan 2010-07-02