nlandin

Niklas Landin

Om
  • Bor i Umeå
  • Online: mer än 8 år sedan
  • Antal inlogg 15
  • Medlem ungefär 12 år

Achievements
  • 10 Streckkoder
  • 20 Kommentarer
  • 20 Betyg

Tandläkarstuderande, fotograf och vinfantast...

Adekvata utbildningar: Vin och Mat vid Umeå Universitet

Användaren följer ingen än
RÖDA VINER 14%
Fontanafredda
3 19 7.42 8
VITA VINER 12%
Hugel
0 3 0.0
VITA VINER 12.5%
Trimbach
1 13 6.62 7
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
Langhe Nebbiolo Pio Cesare - 2007
Intressant och god italienare i Barolostil. Dock för ung fortfarande (precis som en barolo från samma årgång skulle vara idag); fatkaraktären har inte gått samman med vinet i övrigt. Ett billigt lagringsvin?
7
Gran Feudo Reserva - 2006
Doftmässigt är detta ett intressant vin, men när det kommer till smaken så kör tyvärr fatkaraktären fullständigt över resterande smaker.
5
Biecher Riesling Réserve - 2008
Helt OK och prisvärd riesling med tydliga Alsace-toner.
6
La Bastide Blanche - 2009
Mycket bra doft med stor bärighet, tyvärr håller inte smaken riktigt samma höga nivå (fortfarande helt OK smak)
6
Ganska typisk doft och smak och man känner tydligt kopplingen till Campoletti. Passar riktigt bra till kraftigare chokladdesserter.
7
Gott och prisvärd riesling som passar utmärkt till både apertiff (pga den lite mer uttalade sötman) och fiskbaserade förrätten.
7
Cuvée Sir Winston Churchill - 1999
Vitpeppar!; det är det första som slår emot mig när jag doftar på denna champagne. Visst känner jag av dem tydliga minerlatonerna i smaken (som förstärks av dem små bubblorna), visst känner jag ingefäran och självklart citronens närvaro... Men det är vitpepparen som lämnar mig stum av förundrad över denna champagne; en så komplex och intressant champagne med så många nyanser, men ändå så har producenten lyckats få till vitpepparens doft och smak så detaljerat.
10
Moët & Chandon Brut - 2002
Mmmm... Bröd! Redan när man öppnar denna så möts man av den typiska brödigheten i doften som associeras med Moët. Det märks att 2002 var ett riktigt bra år; det är sällan en champagn i 450-kronorsklassen håller en sådan hög kvalité att steget upp till många producenters prestigt cuveé inte känns värt prisskillnaden. Visst, smaken är något mer kortlivad och når inte fullt samma intensitet som storebrorn Dom Perignon, men priset är ju samtidigt under hälften för denna Moët. En sak är säker; om Moët'en från 2002 är så här bra, så är förväntningarna på dompan från 2002 gigantiska!
9
Moët & Chandon Brut - 2003
Bäst kvalité i denna prisklass; komplex brödig och elegant!
8
Lång och fyllig smak av choklad, vanilj, torkade bär och frukter. Toner av kanderade körsbär tillsammans med en tydlig bitterhet (lite åt brandyhållet). 2006:an har en högre sötma än 2005:an, men samtidigt märks det att -05:an fått ett år längre på sig eftersom syran och strävheten i denna är något mer balanserad.
9