Betyg
3
Senaste betygen
petan679
2016-07-23nomorenight
2013-12-31sehlberg
2011-08-27middlebult
2011-08-25Galivan
2011-08-22
Färg: Medelhög intensitet, granatröd nyans.
Doft: Relativt stor och fruktig med inslag av körsbär, läder och torkade aprikoser.
Smak: Medelfyllig, mycket fruktig och kryddig med frisk syra och lång eftersmak med inslag av körsbär och ek.
Konsumtion: 0-2
Användning: Pasta med kött eller ostsås. De flesta kötträtter på kalv, lamm eller fläskkött.
Alla vänner av syditalienska viner känner till Copertino, vinet som för drygt 10 år sedan satte Apulien på vinkartan. Så viktigt har vinet blivit, att de Svenska Mästerskapen i Kottabos (ett spel där vin står i centrum) har tillägnats Copertino.
Copertinos historia sträcker sig tillbaka till 1935. Kooperativet bildades för att främja traktens klassiska inhemska druvor Negro Amaro och Malvasia Nera. Man odlar sina druvor i det traditionella "albarello"-systemet, med lågväxande, hårt beskurna och tätt planterade vinstockar. För att garantera en ständig utveckling av vinerna är en av Italiens mest ansedda oenologer, Severino Garofano, sedan några år tillbaka knuten till cantinan. Copertino Rosso är gjort på 95 procent negro amaro och en liten mängd av vardera malvasia nera och montepulciano. Innan buteljering fick vinet mogna två år på rostfria cisterner. Vill ni veta mer? Gå in på www.barbroguaccero.it
Doft: Relativt stor och fruktig med inslag av körsbär, läder och torkade aprikoser.
Smak: Medelfyllig, mycket fruktig och kryddig med frisk syra och lång eftersmak med inslag av körsbär och ek.
Konsumtion: 0-2
Användning: Pasta med kött eller ostsås. De flesta kötträtter på kalv, lamm eller fläskkött.
Alla vänner av syditalienska viner känner till Copertino, vinet som för drygt 10 år sedan satte Apulien på vinkartan. Så viktigt har vinet blivit, att de Svenska Mästerskapen i Kottabos (ett spel där vin står i centrum) har tillägnats Copertino.
Copertinos historia sträcker sig tillbaka till 1935. Kooperativet bildades för att främja traktens klassiska inhemska druvor Negro Amaro och Malvasia Nera. Man odlar sina druvor i det traditionella "albarello"-systemet, med lågväxande, hårt beskurna och tätt planterade vinstockar. För att garantera en ständig utveckling av vinerna är en av Italiens mest ansedda oenologer, Severino Garofano, sedan några år tillbaka knuten till cantinan. Copertino Rosso är gjort på 95 procent negro amaro och en liten mängd av vardera malvasia nera och montepulciano. Innan buteljering fick vinet mogna två år på rostfria cisterner. Vill ni veta mer? Gå in på www.barbroguaccero.it
Kommentarer
middlebult
Crassus
lasseg