Betyg
3
Ursprung
DanmarkTillverkningssätt
ÖverjästStil
India Pale AleHumle
Willamette Perle Cascade Styrian Golding
Smakbeskrivning: Gyllengul färg med kopparton. Stor maltig doft med frisk aromahumleton. Fyllig och komplex smak med fruktig ton och viss maltsötma. Lång eftersmak med bra beska och fin humlekaraktär.
Passar till: Ölets aromatiska karaktär och fina beska gör det väl lämpat till aromrika och heta anrättningar. Tänk citrongräs, ingefära, chili och thaibasilika eller vitlök, rosmarin, timjan och svartpeppar så kan du fritt välja kött eller fisk sedan.
Övrigt: Nørrebro Bryghus i hjärtat av Köpenhamn startades 2003 av Anders Kissmeyer som tidigare varit laboratoriechef och kvalitetsansvarig på Carlsberg. Inspirerad av utvecklingen i USA med American Craft Breweries, vill han förnya dansk ölkultur. Anders Kissmeyers bakgrund som kvalitetsansvarig märks tydligt på bryggeriets hemsida där han ingående förklarar varför Nørrebro Bryghus har kortare hållbarhet på sina öl och varför ölet pasteuriseras. Nørrebro Bryghus har helt nyligen börjat tappa öl på flaska, detta öl bryggs i ett nytt bryggeri utanför Köpenhamn, men med samma bryggmästare och med samma kvalitetsfilosofi.
Bombay Pale Ale är en klassisk India Pale Ale, rejält humlad med fyra olika humlesorter och med lite högre alkoholhalt som ger en fyllig smak. India Pale Ale bryggdes ursprungligen för klara transporten till Indien och andra brittiska kolonier. Hög halt av humle och alkohol bidrog till att göra ölet hållbart under lång tid i varmt klimat. Bombay Pale Ale är bryggt på Maris Otter malt. Humlesorten Perle ger det mesta av bitterheten medan Willamette, Cascade och slovensk Goldings ger ölet den önskvärda komplexiteten. Efter jäsningen torrhumlas ölet i tio dagar med Goldings.
Passar till: Ölets aromatiska karaktär och fina beska gör det väl lämpat till aromrika och heta anrättningar. Tänk citrongräs, ingefära, chili och thaibasilika eller vitlök, rosmarin, timjan och svartpeppar så kan du fritt välja kött eller fisk sedan.
Övrigt: Nørrebro Bryghus i hjärtat av Köpenhamn startades 2003 av Anders Kissmeyer som tidigare varit laboratoriechef och kvalitetsansvarig på Carlsberg. Inspirerad av utvecklingen i USA med American Craft Breweries, vill han förnya dansk ölkultur. Anders Kissmeyers bakgrund som kvalitetsansvarig märks tydligt på bryggeriets hemsida där han ingående förklarar varför Nørrebro Bryghus har kortare hållbarhet på sina öl och varför ölet pasteuriseras. Nørrebro Bryghus har helt nyligen börjat tappa öl på flaska, detta öl bryggs i ett nytt bryggeri utanför Köpenhamn, men med samma bryggmästare och med samma kvalitetsfilosofi.
Bombay Pale Ale är en klassisk India Pale Ale, rejält humlad med fyra olika humlesorter och med lite högre alkoholhalt som ger en fyllig smak. India Pale Ale bryggdes ursprungligen för klara transporten till Indien och andra brittiska kolonier. Hög halt av humle och alkohol bidrog till att göra ölet hållbart under lång tid i varmt klimat. Bombay Pale Ale är bryggt på Maris Otter malt. Humlesorten Perle ger det mesta av bitterheten medan Willamette, Cascade och slovensk Goldings ger ölet den önskvärda komplexiteten. Efter jäsningen torrhumlas ölet i tio dagar med Goldings.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
400 ml | 42 Kr | 8811401 | Beställning |
600 ml | 49 Kr | 8300401 | Beställning |
Kommentarer
Osiboko
GAISAke
Arakun