Betyg
2
Senaste betygen
Palindrome
2012-04-22GrodanB
2011-10-07erikroyale
2011-09-24helena.levinsson@bredband2.com
2011-02-21Cryss
2009-01-25
Smaktyp: Torr och kryddig
Ursprung: Frankrike, Alsace AOC
Alkoholhalt: 14 % Restsocker: 4,7 g/l Syra: 3,5 g/l
Karaktär: Fyllig och smakrik med kryddig karaktär, mognad och lång eftersmak.
Passar till: Fisk, skaldjur, rökt eller gravad lax, vegetariska och asiatiska rätter
Serveringstemperatur: Serveras vid 12 C.
Gewurtztraminer Réserve Henny har sålts i Sverige sedan 1953. Det är en gammal uppskattad trotjänare som i tidningen Allt om Mat blev utnämnd till Systembolagets bästa gewurztraminer 2006.
Det är ett fylligt och smakrikt vin med kryddig karaktär, mognad och med lång eftersmak. Vinet kan ibland innehålla små kristaller, sk. vinsten. Det påverkar inte smak, doft eller vinets kvalitet på något sätt, utan är snarare ett kvalitetstecken, då metoderna för att undvika vinsten ofta minskar vinets doft och smak.
Vinmakaren Marc Beyer hos Preiss-Henny har valt att bevara så mycket av vinets naturliga karaktär och använder ingen av dessa metoder. Låt gärna vinet stå upp en stund före servering, så lägger sig eventuell vinsten på flaskans botten.
Ursprung: Frankrike, Alsace AOC
Alkoholhalt: 14 % Restsocker: 4,7 g/l Syra: 3,5 g/l
Karaktär: Fyllig och smakrik med kryddig karaktär, mognad och lång eftersmak.
Passar till: Fisk, skaldjur, rökt eller gravad lax, vegetariska och asiatiska rätter
Serveringstemperatur: Serveras vid 12 C.
Gewurtztraminer Réserve Henny har sålts i Sverige sedan 1953. Det är en gammal uppskattad trotjänare som i tidningen Allt om Mat blev utnämnd till Systembolagets bästa gewurztraminer 2006.
Det är ett fylligt och smakrikt vin med kryddig karaktär, mognad och med lång eftersmak. Vinet kan ibland innehålla små kristaller, sk. vinsten. Det påverkar inte smak, doft eller vinets kvalitet på något sätt, utan är snarare ett kvalitetstecken, då metoderna för att undvika vinsten ofta minskar vinets doft och smak.
Vinmakaren Marc Beyer hos Preiss-Henny har valt att bevara så mycket av vinets naturliga karaktär och använder ingen av dessa metoder. Låt gärna vinet stå upp en stund före servering, så lägger sig eventuell vinsten på flaskans botten.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 119 Kr | 217601 | Ordinarie |
Kommentarer
Palindrome
erikroyale