Betyg
3
Senaste betygen
shaitan
2020-01-04jockeekberg
2017-06-28kennethforland
2016-07-18lukiss
2015-01-03Josse
2011-11-28
Årgång: 22-28 år
Druvsammansättning: Chenin Blanc
Utseende: Ljus och klar bärnstensfärg
Doft: Doften är nötig med inslag av choklad och lite citrus
Smak: Elegant, rund och mjuk med lång komplex eftersmak
Beskrivning: Delamain är exceptionella på många sätt men här är några mycket viktiga detaljer som gör att Delamain är unikt. All produktion är av XO kvalitet. All cognac är uteslutande från distriktet Grande Champagne, det bästa men som tar längst tid att mogna. All cognac från Delamain är osötad och ofärgad. Därför kan den te sig ljus i färgen (”Pale and Dry”) men det är den naturliga färg cognac har som har lagrats minst 22 år på ekfat. Det går inte att bedöma ålder på cognac genom färgen, då tillsats av bränt socker är tillåtet och genomgående använts utom hos Delamain. Den yngsta cognac som Delamain blandar i sin ”enklaste” produkt (Pale&Dry)har legat minst 22 år på fat. Det behövs för att cognac skall få den karaktär och finess den behöver för att nå upp till Delamains krav. Med andra ord har Delamains enklaste cognac 16 års marginal till XO kvalitet, varför man inte gärna talar om en vanlig XO. När man har blandat ihop en cognac hos Delamain (en blandning från ett stort antal olika fat) får den ligga ytterligare två år (!) på fat för att smälta ihop till en harmonisk produkt. Under tiden bryts den sakta ned till 40 vol% med tillsats av gammal cognac som endast håller 15 vol% men som är full av smaker, Man använder sig aldrig av rent destillerat vatten som hos andra då detta kan fördärva hela lagringsprocessen. All lagring sker på gamla ekfat för att man inte vill ge cognacen en träig smak. Delamain har en stil som alltid söker sig till finess och elegans. Om man då skulle lagra på ny ek och under en så lång tid som Delamain anser att en cognac behöver ligga för att visa sina kvaliteter, skulle produkterna bara smaka ”ekplanka” och sakna fruktighet. Betänk att vissa kvaliteter har legat 50-60 år på fat… nästan ett människoliv!
Druvsammansättning: Chenin Blanc
Utseende: Ljus och klar bärnstensfärg
Doft: Doften är nötig med inslag av choklad och lite citrus
Smak: Elegant, rund och mjuk med lång komplex eftersmak
Beskrivning: Delamain är exceptionella på många sätt men här är några mycket viktiga detaljer som gör att Delamain är unikt. All produktion är av XO kvalitet. All cognac är uteslutande från distriktet Grande Champagne, det bästa men som tar längst tid att mogna. All cognac från Delamain är osötad och ofärgad. Därför kan den te sig ljus i färgen (”Pale and Dry”) men det är den naturliga färg cognac har som har lagrats minst 22 år på ekfat. Det går inte att bedöma ålder på cognac genom färgen, då tillsats av bränt socker är tillåtet och genomgående använts utom hos Delamain. Den yngsta cognac som Delamain blandar i sin ”enklaste” produkt (Pale&Dry)har legat minst 22 år på fat. Det behövs för att cognac skall få den karaktär och finess den behöver för att nå upp till Delamains krav. Med andra ord har Delamains enklaste cognac 16 års marginal till XO kvalitet, varför man inte gärna talar om en vanlig XO. När man har blandat ihop en cognac hos Delamain (en blandning från ett stort antal olika fat) får den ligga ytterligare två år (!) på fat för att smälta ihop till en harmonisk produkt. Under tiden bryts den sakta ned till 40 vol% med tillsats av gammal cognac som endast håller 15 vol% men som är full av smaker, Man använder sig aldrig av rent destillerat vatten som hos andra då detta kan fördärva hela lagringsprocessen. All lagring sker på gamla ekfat för att man inte vill ge cognacen en träig smak. Delamain har en stil som alltid söker sig till finess och elegans. Om man då skulle lagra på ny ek och under en så lång tid som Delamain anser att en cognac behöver ligga för att visa sina kvaliteter, skulle produkterna bara smaka ”ekplanka” och sakna fruktighet. Betänk att vissa kvaliteter har legat 50-60 år på fat… nästan ett människoliv!
Kommentarer
kennethforland
Nenne11
erikroyale