Betyg
0
Senaste betygen
Beskrivning: Doften är medelstor och fruktig med inslag av röda bär, ceder, svartpeppar och valnötter. Smaken är fruktig och medelfyllig med inslag av körsbär, rökighet och lätt ton av valnötter.
Passar till: Till lätta och medelkraftiga köttanrättningar,eller pasta. Varför inte färsk pasta med svamp och fläskfilé
Framställning: Grundades 1883 i Soave av Abele Bolla som ville ha bättre viner till sin hotellrestaurang. Så han startade vintillverket och företaget Fratelli Bolla tillsammans med sina tre söner Alberto, Albana och Guilo ( Fratello betyder broder på italienska). Man började 1947 att exportera vin till USA som idag är den största exportmarknaden. Hela 50% av den totala produktionen går dit. 1953 var man först med att etikettera och marknadsföra Amarone i Italien. Tidigare var vin på torkade druvor endast till för vinföretagens och familjernas egen konsumtion.
Företaget tillhör idag den stora dryckeskoncernen Brown-Forman.
Druvorna handskördades i mitten av september, krossades och fermenterades i små rostfria ståltankar. Efter alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen följer två månaders lagring i ekfat. Både stora ekståndare av slovensk ek och använda fat av amerikansk och fransk ek användes.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar
Smaktyp: Röda viner, mjuka & bäriga
Druvor: Corvina 60%, Rondinella 30%, Resterande druvor-ingen uppgift
Passar till: Till lätta och medelkraftiga köttanrättningar,eller pasta. Varför inte färsk pasta med svamp och fläskfilé
Framställning: Grundades 1883 i Soave av Abele Bolla som ville ha bättre viner till sin hotellrestaurang. Så han startade vintillverket och företaget Fratelli Bolla tillsammans med sina tre söner Alberto, Albana och Guilo ( Fratello betyder broder på italienska). Man började 1947 att exportera vin till USA som idag är den största exportmarknaden. Hela 50% av den totala produktionen går dit. 1953 var man först med att etikettera och marknadsföra Amarone i Italien. Tidigare var vin på torkade druvor endast till för vinföretagens och familjernas egen konsumtion.
Företaget tillhör idag den stora dryckeskoncernen Brown-Forman.
Druvorna handskördades i mitten av september, krossades och fermenterades i små rostfria ståltankar. Efter alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen följer två månaders lagring i ekfat. Både stora ekståndare av slovensk ek och använda fat av amerikansk och fransk ek användes.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar
Smaktyp: Röda viner, mjuka & bäriga
Druvor: Corvina 60%, Rondinella 30%, Resterande druvor-ingen uppgift
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 109 Kr | 8722101 | Beställning |
Kommentarer