Santa Julia Syrah Viognier - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-08-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Mendoza Argentina
Druva
Syrah Viognier
Senaste betygen
Ursprung: Argentina - Mendoza - Santa Rosa
Karaktär: Lanseras den 1 augusti. 25 000 flaskor. Mörkt purpurröd med violett kant. Mycket ung bärig doft mot russin och katrinplommon. Frisk och smakrik med ung saftig fräsch frukt, mjuka tanniner och varm fullmogen frukt. Viogniers lilla violton kommer fint fram.
Druvor: Syrah 95%, Viognier
Lagras: Inte ett vin att lagra.
Passar till: Med sin fruktiga fräscha stil passar Syrah/Viognier till en mixed grill med både fläsk, biff, kryddiga korvar och kycklinglever. Smakrik och som lagrad cheddar eller präst.
Mer om Santa Julia Syrah Viognier: Familia Zuccardi har odlat vin sedan 60-talet. Egentligen började det med Don José den äldre som skulle sälja in sin strålande idé om konstbevattning för fruktodlingar. För att visa som konstruktions genialitet så anlade han en liten vingård på 16 hektar som bevattnades. Och på den vägen är det. Idag har man betydligt fler hektar och tillhör de större i Mendoza med vinodlingar på tre skilda ställen. Zuccardi var först i Argentina att plantera tempranillo men odlar de flesta kända druvsorter, plus ett par ganska okända som caladoc och ancelotta.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 60 Kr 9910101 Beställning
Kommentarer