Pepperwood Grove Chardonnay - 2006

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Kalifornien USA
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Karaktär: En härligt gyllengul färg med inbjudande tropiska aromer som ananas, passionsfrukt och guava. De tropiska frukterna återfinns i smaken som är medelfyllig med tydliga inslag av persika och passion i avslutande honungssötma, balanserat av en frisk syra i eftersmaken.
Passar till: Kraftigare kötträtter som till exempel vild fågel eller rökt och grillad lax, gärna med smakrika och kraftigare tillbehör.
Kvalitetsfaktorer: Don Sebastiani är mycket intresserad av att ta tillvara de olika kaliforniska appellationernas egenart varför alla deras viner har ett klart definierat ursprung. 50% av chardonnaydruvorna kommer från Mendocino och resterande 50% från Interior Valley. Enbart franska ekstavar används och man tillämpar microoxidation.
Kort om: Don Sebastiani & Sons är ett modernt vineri och en avknoppning från Sebastiani Vineyards. På kort tid har firman blivit ett av USAs största vinföretag och ett av deras viner, Smoking Loon Cabernet Sauvignon, är det mest sålda Cabernetvinet på inhemska marknaden. Man har en mycket nyfiken inställning till det mesta kring vinet, vilket tydligt märks i förpackningsdesign, namn och förslutningar. Naturkork används inte, istället erbjuder man olika typer av syntetkork, skruvkork och glaspropp. Man gör ett antal olika vinserier, alla med en klar definierad identitet och ursprung; “Used Automobile Parts”, “Mia’s Playground” och S/K/N för att nämna några. 2005 utsågs Don Sebastiani & Sons till “American Winery of the year” av Wine Enthusiast. Don Sebastiani & Sons grundades 1904 i Sonoma Valley av Samuele Sebastiani, immigrant från Italien, och är än idag ett familjeföretag med vingårdar och vineri i Sonoma Valley.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 105 Kr 8825201 Beställning
Kommentarer