Smoking Loon Cabernet Sauvignon - 2007

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
fredrik79
2011-12-31 9
Årgångar
2007
2009
Karaktär: Djupt, mörkt röd färg med mogna körsbärsaromer och kryddiga inslag av kanel och kryddnejlika. Mogen och fyllig smak med inslag av hallon, björnbär i kryddiga toner. Lång eftersmak i en tydlig finish av svarta vinbär och jordgubbar.
Passar till: Lammkotletter med mynta, biff med sauterade chaminjoner eller hemmagjorda viltköttbullar med pasta i en mustigare tomatsås. Användningsområdet är verkligen brett!
Kvalitetsfaktorer: Don Sebastiani är mycket intresserad av att ta tillvara de olika kaliforniska appellationernas egenart varför alla deras viner har ett klart definierat ursprung. Druvorna kommer från Paso Robles. Enbart franska ekstavar används och man tillämpar microoxidation. Smoking Loon är USAs mest sålda Cabernet, vinet har dessutom vunnit silver på California State Fair.
Kort om: Don Sebastiani & Sons är ett modernt vineri och en avknoppning från Sebastiani Vineyards. På kort tid har firman blivit ett av USAs största vinföretag och ett av deras viner, Smoking Loon Cabernet Sauvignon, är det mest sålda Cabernetvinet på inhemska marknaden. Man har en mycket nyfiken inställning till det mesta kring vinet, vilket tydligt märks i förpackningsdesign, namn och förslutningar. Naturkork används inte, istället erbjuder man olika typer av syntetkork, skruvkork och glaspropp. Man gör ett antal olika vinserier, alla med en klar definierad identitet och ursprung; “Used Automobile Parts”, “Mia’s Playground” och S/K/N för att nämna några. 2005 utsågs Don Sebastiani & Sons till “American Winery of the year” av Wine Enthusiast. Don Sebastiani & Sons grundades 1904 i Sonoma Valley av Samuele Sebastiani, immigrant från Italien, och är än idag ett familjeföretag med vingårdar och vineri i Sonoma Valley.
fredrik79
2011-12-31 9

Liknande artiklar
Kommentarer